Μέτρα για το ζωικό κεφάλαιο ζητούν στην Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μέτρα για το ζωικό κεφάλαιο ζητούν στην Μεσσηνία

Μέτρα για το ζωικό κεφάλαιο ζητούν στην Μεσσηνία

Share This

 


“Η κατάσταση με τον καταρροϊκό πυρετό παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Μεσσηνία. Ήδη υπάρχει μεγάλη απώλεια ζώων, με πολλούς κτηνοτρόφους να είναι σε απόγνωση, «ξεχασμένοι» από Περιφέρεια και Κυβέρνηση” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης και ζητά άμεσα μέτρα για τους κτηνοτρόφους.

Η ανακοίνωση:  “Χαρακτηριστικό ότι πέρα από την τηλεοπτικές και προπαγανδιστικές φιέστες οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι είναι ανενημέρωτοι από τους επίσημους κρατικούς φορείς, παλεύουν μόνοι τους για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα η ασθένεια οι κτηνοτρόφοι εκτός από τον κίνδυνο να χάσουν τα ζώα και τα κοπάδια τους θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους εκβιασμούς των γαλακτοβιομήχανων και των μεγαλεμπόρων που θα ενταθούν, ώστε να επιβάλουν ακόμα χαμηλότερες τιμές σε γάλα και κρέας.

Ήδη με το μέτρο που ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η κρεατοσφαγή εκτός Μεσσηνίας, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους κτηνοτρόφους, μιας και μεγάλο κομμάτι της παραγωγής πουλιέται εκτός Μεσσηνίας. Το αποτέλεσμα είναι να μείνουν απούλητα, ειδικά στην περίοδο των Χριστουγέννων όπου περίμεναν μπας και συμπληρώσουν κάτι από το χαμένο εισόδημα ολόκληρης χρονιάς!!!

Καταστροφή το Πάσχα λόγο των επιπτώσεων του κορωνοϊού, καταστροφή και τα Χριστούγεννα λόγο επιπτώσεων καταρροϊκού.

Οι κτηνοτρόφοι με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από την κυβέρνηση και κράτος.

Απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα, με ευθύνη του κράτους:

  • Να γίνει άμεσα η προμήθεια εμβολίων και ο δωρεάν εμβολιασμός των κοπαδιών, χωρίς καμία επιβάρυνση των κτηνοτρόφων. Με κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
  • Να γίνει καταγραφή της απώλειας παραγωγής και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των άρρωστων και απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος τους.
  • Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές για την κάλυψη της σίτισης των κοπαδιών κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού και της απαγόρευσης μετακίνησής τους.
  • Ειδικά μέτρα στήριξης για τους πληττόμενους κτηνοτρόφους με απαλλαγή από εφορία, πάγωμα και διαγραφή χρεών, κατάργηση τελών κτλ.
  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages