ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ.. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ..

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ..

Share This


 
Ήδη τον περασμένο Αύγουστο η Κοινότητα Αλαγονίας ενημέρωσε με αναλυτική καταγραφή της κατάστασης τους θεσμικά υπεύθυνους φορείς καταθέτοντας παράλληλα υπόμνημα – ανοιχτή επιστολή – των κατοίκων με εκατοντάδες υπογράφοντες που συνεχώς αυξάνονται στον αριθμό. Στο υπόμνημα αναφέρεται:

Εμείς οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κάτοικοι ή και ιδιοκτήτες κινητής και ακίνητης περιουσίας στην Κοινότητα Αλαγονίας, δια του παρόντος υπομνήματος θέλουμε να εκφράσουμε προς πάσα αρμόδια Πολιτειακή Αρχή την έντονη ανησυχία μας για την ασφάλεια και την διατήρηση τόσο της γεωμορφολογίας της Αλαγονίας, όσο και της συνεπαγόμενης ασφάλειας και σταθερότητας της κινητής και ακίνητής μας περιουσίας, εν όψει, μάλιστα του επερχόμενου Χειμώνα και των καιρικών συνθηκών που θα ακολουθήσουν άμεσα.

Η ανησυχία μας αυτή εντείνεται από το γεγονός ότι τα σχετικά έργα που ξεκίνησαν μετά τις καταστροφές και τις κατολισθήσεις του 2019, σταμάτησαν, στην πράξη, το καλοκαίρι του 2019, δηλαδή ένα χρόνο πριν. Ζώντας στην Αλαγονία μπορούμε να κατανοήσουμε ότι στη μορφή που έχουν γίνει οι παρεμβάσεις, δεν διασφαλίζεται η σταθερότητα και η αντοχή του εδάφους. Φαίνεται να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αποκλεισμού της περιοχής και αδυναμίας πρόσβασής μας στις κατοικίες μας. Κατά συνέπεια τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά μας στοιχεία βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ο βαθμός επισφάλειας είναι υψηλός και στην προοπτική μιας βαρυχειμωνιάς με κακοκαιρία και ακραία φαινόμενα, κρίνουμε πως πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος. Ακολουθούν οι υπογραφές με αριθμημένη σειρά.

Στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αλαγονίας www.alagonia.gr, όπου υπάρχει και υλικό από το σχετικό παρατηρητήριο φυσικών καταστροφών θα αναρτάται κάθε νέο. Στα νέα αυτά οι  εκατοντάδες υπογράφοντες και οι πάρα πολλοί φίλοι της Αλαγονίας αποζητούν να είναι μια άμεση και υπεύθυνη απάντηση για το μέλλον του χωριού και του Ταϋγέτου που όλοι αγαπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages