Στοιχεία για τα αρχαία κατάλοιπα στην πλατεία Υπαπαντής στην Εφορεία Αρχαιοτήτων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στοιχεία για τα αρχαία κατάλοιπα στην πλατεία Υπαπαντής  στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Στοιχεία για τα αρχαία κατάλοιπα στην πλατεία Υπαπαντής στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Share This

 


Από το Δήμο διαβιβάστηκαν την π. εβδομάδα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για τις δικές της ενέργειες, στοιχεία που αφορούν αρχαιότητες στην πλατεία Υπαπαντής.

Στο διαβιβαστικό του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου προς την προϊσταμένη της Εφορείας Ευαγγελία Μηλίτση Κεχαγιά, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου σας με το οποίο μας διαβιβάσατε στοιχεία (έγγραφα και σχεδιαστική αποτύπωση αρχαίων καταλοίπων) από τις ανασκαφικές εργασίες κατά το 1961 στην πλατεία Υπαπαντής,  σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε από το Δήμο η εφαρμογή του εν λόγω σκαριφήματος στο τοπογραφικό διάγραμμα αποτύπωσης της  σημερινής κατάστασης,  καθώς επίσης προσδιορίστηκε η θέση των αρχαιολογικών οικοδομικών καταλοίπων στο διάγραμμα της εγκεκριμένης μελέτης ανάπλασης του χώρου της πλατείας.

Όπως διαπιστώθηκε από τα διαγράμματα εφαρμογής, που σας αποστέλλουμε συνημμένα , η θέση των καταλοίπων ουδόλως εμποδίζει την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης , ο δε χώρος που θα απαιτηθεί για την διενέργεια ανασκαφής στο Ν.Α άκρο της πλατείας έχει προσδιοριστεί στο διάγραμμα της μελέτης ανάπλασης  από τον μελετητή κ. Αλμπάνη και έχει έκταση περί τα 160 τ.μ .

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες στο πνεύμα του με αρ.ΥΠΠΟ Α/ΓΔΑ ΠΚ/475605/335923/4-9-2020 εγγράφου της Προϊσταμένης Γεν .Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπ. Πολιτισμού καθώς  και της 198/2020  Απόφασης Δ.Σ Καλαμάτας και της εκφρασμένης βούλησης της Δημοτικής αρχής για ανάδειξη  των αρχαίων καταλοίπων που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πλατείας Υπαπαντής και καταλαμβάνουν σύμφωνα με τα παραπάνω, εν μέρει χώρο στάθμευσης και εν μέρει χώρο πρασίνου στη μελέτη ανάπλασης.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω συνεργασία για την προώθηση του θέματος στο ΚΑΣ».

Συνημμένα εστάλησαν η Τεχνική Έκθεση Εφαρμογής τοπογραφικού  σκαριφήματος αρχαιολογικών καταλοίπων πλατείας Υπαπαντής, το τοπογραφικό διάγραμμα υπάρχουσας κατάστασης με θέσεις αρχαίων καταλοίπων, διάγραμμα μελέτης ανάπλασης πλατείας Υπαπαντής με εφαρμογή τοπογρ. σκαριφήματος αρχαίων καταλοίπων και διάγραμμα μελέτης ανάπλασης  με προσδιορισμό της περιοχής για διενέργεια ανασκαφικής  έρευνας.

«Υπάρχει το επικοινωνιακό, υπάρχει και το ουσιαστικό. Εμείς επιλέγουμε την ουσία», ανέφερε ο Δήμαρχος σχολιάζοντας την εν λόγω εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages