Γ. Χριστόπουλος: ‘Aμεση προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γ. Χριστόπουλος: ‘Aμεση προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές

Γ. Χριστόπουλος: ‘Aμεση προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές

Share This


 Την άμεση προμήθεια και διάθεση τάμπλετ  σε μαθητές που το έχουν ανάγκη, ζητάει με ερώτησή του, ο Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό “Καλαμάτα μπροστά ” Γιάννης Χριστόπουλος.

Ακολουθεί η ερώτηση:

“Κύριε Πρόεδρε επανα καταθέτω ερώτηση επικαιροποιημένη ως προς τις ημερομηνίες , ύστερα από την τότε  άρνηση του δημάρχου να δεχτεί το αίτημα  προκειμένου ο  Δήμος Καλαμάτας να προβεί σε  προμήθεια και διάθεση τάμπλετ  σε μαθητές που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη , σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλαμάτα, 13/4/2020

Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προς κον πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΑΜΠΛΕΤ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζετε πως από τις 11/3 και τουλάχιστον μέχρι τις 10/5 με απόφαση του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. και εισήγησης ειδικών στα πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοιού έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Με ευσυνειδησία και αίσθημα ατομικής ευθύνης παρά  τις ανυπέρβλητες δυσκολίες οι εκπαιδευτικοί αμέσως ξεκίνησαν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με στόχο την επαφή και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και κανονικότητας στους μαθητές των. Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Σε αυτή τη διαδικασία αμέσως έγινε αντιληπτό το έλλειμα υποδομών( ταμπλετ  ή λαπ- τοπ) σε πολλούς μαθητές, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Δυστυχώς η πολιτεία  και συγκεκριμένα το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. με συνεχείς αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους αντί να επιλύσει το πρόβλημα, το επιδείνωσε και στο τέλος ανακοίνωσε πως δεν θα αποσταλούν ταμπλετ  ή λαπ- τοπ σε μαθητές, παρά  του χρόνου! θα δοθούν σε σχολεία 1 ανά 50 μαθητές!

Ύστερα από τις διαπιστωμένες ανάγκες που υπάρχουν προτείνω:

Ο Δήμος Καλαμάτας να προβεί σε  προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη , σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σημειώνω πως άλλοι  δήμοι όπως της Μεσσήνης έχουν προχωρήσει  έγκαιρα σε προμήθεια και διάθεση τάμπλετ στους μαθητές.

Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται άμεσα  να προχωρήσει σε σχετική πρωτοβουλία;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages