Στον Χαρδαλιά ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων – Καταυλισμός Αγίας Τριάδας Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στον Χαρδαλιά ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων – Καταυλισμός Αγίας Τριάδας Καλαμάτας

Στον Χαρδαλιά ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων – Καταυλισμός Αγίας Τριάδας Καλαμάτας

Share This

 


Πόσιμο νερό , ρεύμα και αποχέτευση ζητά από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά, ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων – Καταυλισμός Αγίας Τριάδας Καλαμάτας.

Σε επιστολή που εστάλη στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο  Χαρδαλιά, και κοινοποιήθηκε επίσης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Σταμάτη, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στον Γενικό Δ/ντη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλη Διαμαντόπουλο και στον Γενικό συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Χαντζή, ο Σύλλογος Ελλήνων Τσιγγάνων – Καταυλισμός Αγίας Τριάδας Καλαμάτας αναφέρει χαρακτηριστικά πως εξ αρχής ζητούσε την συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια περιορισμού του covid 19.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

“Αξιότιμε κύριε Χαρδαλια,

Ονομάζομε Βασίλης Δημητρίου και είμαι πρόεδρος του καταυλισμού των Ελλήνων Τσιγγάνων (φυλή Χαλκιδέων) που βρίσκεται στην περιοχή Αγίας Τριάδος στην πόλη της Καλαμάτας.

Στον καταυλισμό μας μένουμε περίπου 250 άνθρωποι. Από την πρώτη στιγμή του δεύτερου κύματος της πανδημίας ζητήσαμε τη συνδρομή του δήμου Καλαμάτας, ώστε να συμβάλουμε ουσιαστικά σε αυτή την εθνική προσπάθεια περιορισμού του covid 19.

Μάλιστα ενημερώσαμε και τον   Γενικό γραμματέα κοινωνικής αλληλεγγύης   για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό μας (δεν υπάρχει πόσιμο νερό , ρεύμα και αποχέτευση).

Από  τις αρχές Αυγούστου ζητήσαμε από το δήμαρχο Καλαμάτας να έχουμε επάρκεια νερού και να είναι και πόσιμο.

Μέχρι και σήμερα έχει αδιαφορήσει !!!

Παρενέβη και ο Γ.Γ κύριος Γιώργος Σταμάτης με σαφής οδηγίες στο πλαίσιο του εθνικού σχεδιασμού για τον covid19.

Χθες (11/11/2020) μετά από παρέμβαση  του κ. Σταμάτη έστειλαν από το δήμο Καλαμάτας μία υπάλληλο και μοίρασε σε φωτοτυπία οδηγίες για το πώς φοράμε μάσκα και πως πλένουμε χέρια.

Μετά από αυτό το αδιανόητο γεγονός ζητήσαμε τόσο τηλεφωνικά όσο και γραπτώς  από το δήμαρχο να εφαρμοστούν οι οδηγίες του Γενικού γραμματέα , όμως μέχρι και τώρα μας αγνοούν!

Στον καταυλισμό δεν υπάρχει επάρκεια νερού και δεν μας έχουν προμηθεύσει ούτε πόσιμο νερό ούτε αντισηπτικά , ούτε μία απολύμανση!

 

Χωρίς να θέλουμε να σας κουράσουμε με άλλες λεπτομέρειες παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας …!

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ

Του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων ( φυλή Χαλκιδέων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages