Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας: Απεργία στις 26 Νοέμβρη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας: Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Μεσσηνίας: Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Share This

 


Στην πανεργατική απεργία της 26ης Νοεμβρίου για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά νομοθετικά εκτρώματα, συμμετέχουν και τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη με οργάνωση του αγώνα, πρωτοβουλίες και πολύμορφη δράση, είναι η απάντηση στην εφ’ όλης της ύλης επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, εν μέσω πανδημίας.

Η κυβέρνηση, αμύνεται σθεναρά στο να μην πληρώσουν το κόστος των μέτρων προστασίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι, έχοντας βγάλει όλα τα όπλα της σε βάρος των εργαζομένων. αυτή την περίοδο, θέλουν να μην γίνονται αγώνες, γεγονός που ωφελεί το κεφάλαιο, ενώ από την «έκκληση» «να βάλουμε πλάτη», έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι πάντα έχασαν οι εργαζόμενοι.

Όλη αυτή την περίοδο δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία.  Απεναντίας, κυβέρνηση και εργοδοσία αξιοποίησαν αυτό το χρονικό διάστημα για να εξαπολύσουν, εν μέσω πανδημίας, μια σφοδρή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με αντεργατικά μέτρα, αντιλαϊκούς νόμους (π.χ. περιορισμός των διαδηλώσεων), αλλά και νομοσχέδια (εργασιακό, νέος συνδικαλιστικός νόμος κ.λπ.).

Έχουμε ευθύνη, να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 26/11 για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και ενάντια στα αντεργατικά κυβερνητικά νομοθετικά εκτρώματα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages