Βιωματική εφαρμογή προγράμματος Erasmus+ από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βιωματική εφαρμογή προγράμματος Erasmus+ από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Βιωματική εφαρμογή προγράμματος Erasmus+ από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Share This


Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, η βιωματική εφαρμογή ενός από τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ που συμμετέχει ως εταίρος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με τίτλο: «Healthy Learners in a Sustainable Society» με τρία ακόμη σχολεία από τη Σουηδία, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Η φιλοσοφία του προγράμματος στηρίζεται στους 17 στόχους για την αειφορία όπως αυτοί ορίστηκαν από τον Ο.Η.Ε. το 2015. Κατά τη διάρκεια της βιωματικής εφαρμογής του προγράμματος τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης με τις εκπαιδευτικούς Ζαφειροπούλου Μαρία και Πολιτοπούλου Αγγελική μελέτησαν το βαθμό φιλικότητας της πόλης της Καλαμάτας προς τους κατοίκους της. Περπάτησαν τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα  από το χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου μέχρι το πάρκο του ΟΣΕ και κατέγραψαν με τη βοήθεια φύλλων εργασίας σε ένα χάρτη της Καλαμάτας το θετικό ή αρνητικό βαθμό που παρέχει η πόλη σε θεματικές όπως είναι η ασφάλ

 Στη συνέχεια με τη βοήθεια της υπεύθυνης του  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας Ραβάνη Ιωάννας, οι μαθητές και μαθήτριες ασχολήθηκαν με την ενέργεια που βρίσκεται στο πάρκο είτε σε φανερή είτε σε κρυμμένη μορφή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διετές και περιλαμβάνει μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία των εταίρων χωρών του προγράμματος. Εξαιτίας όμως των υγειονομικών μέτρων δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή οι μετακινήσεις και ανάλογα με την πορεία της κατάστασης μπορεί να πάρει παράταση.

Το παιδαγωγικό μέρος του προγράμματος όμως θα συνεχιστεί όπως είχε κατατεθεί στην αίτηση έγκρισής του και με άλλες παρόμοιες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages