Καταγγελίες Γ. Τσώνη για την Δ.Α. Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καταγγελίες Γ. Τσώνη για την Δ.Α. Μεσσήνης

Καταγγελίες Γ. Τσώνη για την Δ.Α. Μεσσήνης

Share This


 “Κλείνοντας ένα χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου Μεσσήνης και εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημα της πανδημίας αποφάσισαν ο κ. Αθανασόπουλος και οι αντιδήμαρχοί του να διοικήσουν το δήμο με πρωτόγονες πρακτικές και φασιστικό τρόπο καταργώντας επι της ουσίας τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου”. Αυτό αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και υπογραμμίζει:

“Ο κ. Αθανασόπουλος και το εκτελεστικό του όργανο, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Φύκιρης λειτουργώντας ως διορισμένοι, θυμίζοντας άλλες εποχές, καταργούν νόμους και αξιοπρέπεια, μας απαγορεύουν να εκθέσουμε και να καταγραφούν οι θέσεις μας και οι απόψεις μας για μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούντο δήμο και την αναπτυξιακή του πορεία.

Ο κ. Αθανασόπουλος παίρνοντας αρκετά χρήματα λόγω της πανδημίας, πιστέψαμε ότι θα τα χρησιμοποιήσει προκειμένου το φιλοσοφικό κέντρο να διαμορφωνόταν σε αίθουσα δημοτικού συμβουλίου τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, κάτι που ποτέ δεν έπραξε. Έκρινε όμως ότι δεν τον βόλευε ένα κανονικό δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα ακούγονταν απόψεις και θα έμπαιναν ερωτήσεις, οπότε θα ήταν και ο ίδιος υποχρεωμένος να απαντήσει. Αποφάσισε λοιπόν να χρησιμοποιήσει κατά κόρον το δια περιφοράς Δημοτικό συμβούλιο και να μας ρωτάει ο δημοτικός υπάλληλος τι θα ψηφίσουμε, χωρίς να λαμβάνουμε απάντηση από κανέναν υπεύθυνο.

ΣΚΟΤΑΔΙ!!

Μη έχοντας άλλο τρόπο να αντιδράσω, αποφάσισα να ενημερώσω τους συνδημότες μου για αυτά που γίνονται και να θέσω τις ερωτήσεις μου μέσα από τα Μ.Μ.Ε. προκειμένου να λάβω απαντήσεις!

Ο κ. Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, προέβησαν σε μεγάλο ατόπημα στο τελευταίο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στο φιλοσοφικό κέντρο. Αφενός αποφάσισαν έτσι τελικά να μην καλέσουν τα Μ.Μ.Ε. την ώρα που συζητούνταν σημαντικά θέματα για το δήμο όπως για την αντιδιαβρωτική προστασία του Πεταλιδιου και το πανηγύρι της Μεσσήνης, γιατί άραγε? Γιατί ο κ. Αθανασόπουλος ήρθε να μας πει μόλις 5 ημέρες πριν την ημερομηνία τέλεσης του πανηγυριού ότι δε το κάνει και μάλιστα πριν την εν λόγω συνεδρίαση κι ενώ υπήρχε ως θέμα στο συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί. Έτσι ούτε την άποψη μας μπορέσαμε να πούμε, ούτε τις προτάσεις μας να υποβάλλουμε!!

Φίμωση στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και στα Μ.Μ.Ε.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!!

Ο κ. Αθανασόπουλος μη μπορώντας να διαχειριστεί αυτά που τους άφησα και έχοντας υποσχεθεί από την πλευρά του σωρεία διορισμών και εξυπηρετήσεων προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, οδηγεί το δήμο στα βράχια…

Δε θα το επιτρέψω, και δε θα το επιτρέψω γιατί για αυτό το Δήμο πόνεσα, μάτωσα, έτρεξα και άφησα όλα τα όπλα που χρειάζονταν ώστε να γίνει Δήμος πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Έργα εκατομμυρίων, εντάξεις έργων σε προγράμματα, δημοπρατήσεις, επιχορηγήσεις, πρώτος δήμος σε απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, υποδομές, πολιτισμός, αθλητικά κλπ. έργα.

Έχετε ζαλιστεί, είσαστε ανίκανοι να τα διαχειριστείτε και αρκείστε να βγάζετε φωτογραφίες και να δίνετε συνεντεύξεις στην ΕΡΤ3 για την παιδική χαρά στη Μπούκα… για πείτε μας κ. ΔΗΜΑΡΧΕ τι σχέση έχετε εσείς με το έργο αυτό και με τις αθλητικές εγκαταστάσεις τόσο της Μπούκα όσο και στην πόλη της Μεσσήνης? Τι σχέση έχετε μετα αντιπλημμυρικά στη Μεσσήνη και στα χωριά που βγάζετε φωτογραφίες και καμαρώνετε, τι σχέση έχετε με την αντιδιαβρωτική προστασία του Πεταλιδίου και με τις δημοπρατούμενες εργολαβίες λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο Ζορμπάς? Τι σχέσηέχετε με τα έργα και την υποδομή της ΔΕΥΑΜ?Ο κ. Παπαγεωργίου όταν τα ανακοίνωνε επι Δημαρχίας μου, με κατηγορούσατε πως ότι παρουσιάζω έργα μακέτες, και τώρα εσείς φωτογραφίζεστε και λέτε ότι τα έργα αυτά είναι δικά σας!

Πού ήσασταν όταν κατασκεύαζα με δικούς μου προσωπικούς πόρους με τη βοήθεια της ΔΕΥΑΜ -και σε άψογη συνεργασία με το κ. Λεμπέση και το κ. Μπουρίκα που τους ευχαριστώ δημόσια για αυτή την άριστη συνεργασία που είχαμε – περίπου 20 χλμ. δικτύων ύδρευσης στο Αχλαδοχώρι-Ανδριανή–Αβραμιού – Ανάληψη και όχι μόνο.

Πού είναι και πού διατέθηκαν τα χρήματα ύψους 449.000€ από χρηματοδότηση του Υπ. Εσωτερικών τον Απρίλιο του 2019 (είχε αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) και προορίζονταν για εξόφληση εργολάβου για τις επιμέρους εργασίες στην ανάπλαση της πλατείας του ιστορικού κέντρου Μεσσήνης (για την ολοκλήρωση του έργου 180.000€), για τη Βαλύρα 60.000€, για την Ανδρούσα 50.000€, για του Χατζή 50.000€, για το Κλήμα 20.000€, για του Λογγά 50.000€ και τα υπόλοιπα χρήματα από το συγκεκριμένο κονδύλι για χρήση ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου.

Ενημερώστε με σας παρακαλώ για τα περίπου 200.000€ που λάβατε για προστασία των συνδημοτών μας λόγω της πανδημίας, αν την έχουν δει με κάποιο τρόπο οι συνδημότες μας ή προσλάβατε κόσμο για να εξυπηρετήσει αυτούς που τους είχατε τάξει τακτοποίηση προεκλογικά?

κ. Δήμαρχε, όσα ψέματα και να λέτε δεν μπορούν να κρύψουν την ΑΛΗΘΕΙΑ.Ο κόσμος σας κατάλαβε και οι τρόποι που επιλέγετε να κρυφτείτε δεν περνούν. Το μόνο που καταφέρατε να κάνετε στη θητεία σας είναι να καταργήσετε το έργο του αρδευτικού δικτύου Τρικόρφου, έργου ήδη δημοπρατημένου!! Και του έργου ανάπλασης του σταδίου Μεσσήνης με τη δικαιολογία ότι το στάδιο δε απαιτεί στατική επάρκεια και σκεπαστή κερκίδα αλλά νέο ταρτάν… μήπως επειδή το ταρτάν είναι προμήθεια και όχι έργο??

κ. Δήμαρχε, το καθήκον του δημάρχου απαιτεί να δείχνει μεγαλοψυχία, να αναγνωρίζει την προσφορά του προκατόχου του και να συνεργάζεται . Εσείς ή δε διαθέτετε τέτοια ή παρασύρεστε από τους συνεργάτες σας, διοικείτε όμως το δήμο επικίνδυνα. Καταργήσατε επι της ουσίας την Τεχνική Υπηρεσία, χωρίς να προσλάβετε ούτε ένα μηχανικό παρόλο που έφυγαν αρκετοί, πως θα παρακολουθήσετε τόσα έργα? Ποιοι θα μελετήσουν τα επόμενα? Απεναντίας για να εξυπηρετήσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις χαρίσατε όλους τους ειδικούς συνεργάτες στο τμήμα προγραμματισμού και στον κ. Παπαγεωργίου για να προγραμματίσει και να προωθήσει όλα τα έργα και όλα τα προγράμματα μαζί με το στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου.

Και η πρώτη βόμβα έσκασε! η Περιφέρεια ζήτησε από το δήμο να καταθέσει πρόταση με ολοκληρωμένο και τεχνικά επαρκή φάκελο για έργο 2,8 εκ που αφορούσε στην αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στη πόλη της Μεσσήνης. Η απάντηση της Περιφέρειας ήταν απορριπτική σχολιάζοντας τον ως τον πλέον ελλιπή φάκελο που κατατέθηκε. Μπράβο κ. Παπαγεωργίου, μπράβο κ. Δήμαρχε, ένα φάκελο υποβάλλατε και καταφέρατε να εκθέστε όλες τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του δήμου. Και μην αναφέρετε ότι είναι έργο της ΔΕΥΑΜ, γιατί αυτά τα έργα τα προγραμματίζει η ΔΕΥΑΜ και τα μελετά και υλοποιεί ο δήμος μέσω του τμήματος προγραμματισμού και της τεχνικής υπηρεσίας. Στη ΔΕΥΑΜ συνεργαστήκαμε αρμονικά όλοι οι εμπλεκόμενοι γιατί όπως γνωρίζετε δεν διαθέτει τις υποδομές του δήμου και ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον κ. Λεμπέση και τον κ. Μπουρίκα για όσα κατάφεραν.

Αγαπητοί συνδημότες, με το τρόπο που δυστυχώς διοικείται ο δήμος μας, θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά από τα έργα που έχουν ενταχθεί και προγραμματιστεί να κινδυνεύουν να χαθούν. Και αυτό θα είναι η χειρότερη εξέλιξη για το τόπο.

Μπορεί να σιωπούμε, αλλά ποτέ δεν κωφεύουμε και δεν φιμωνόμαστε, συνεχίζουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε για τι καλό του δήμου!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages