Ελλείψεις σε υγεία και παιδεία καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελλείψεις σε υγεία και παιδεία καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ελλείψεις σε υγεία και παιδεία καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Share This

 Παρέμβαση


για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας και της παιδείας κάνει το Εργατικό κέντρο  Καλαμάτας:

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις:

Παρέμβαση Εργατικού κέντρου για την υγεία:

“Εν μέσω διεθνούς συναγερμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αποκαλύφθηκαν περίτρανα τα κενά στα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων όπου και εάν απασχολούνται, στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα. Σε συνδυασμό με την έμπρακτη ανάδειξη της σημασίας και του ρόλου του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πλέον προφανές ότι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων συνδέεται με την προστασία του κοινωνικού συνόλου και του γενικού συμφέροντος, δεν είναι αυτονόητη και οφείλει να περιφρουρείται έγκαιρα και να ελέγχεται αυστηρά από το Κράτος.

Η Υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι για όλους μας αδιαπραγμάτευτη.

Σήμερα υπό την απειλή του κορωνοϊού είναι καθοριστική όσο ποτέ άλλοτε για να σωθούν ζωές.

Όλες τις μέρες του χρόνου, συνδικάτα, εργαζόμενοι και εργαζόμενες και εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε να εντατικοποιήσουμε την παρέμβαση και την δράση μας ώστε να εξασφαλιστούν οι μέγιστες δυνατές συνθήκες πρόληψης και ασφάλειας στην εργασία γιατί  η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και υπεράνω των κερδών.

Ειδικότερα για την κατάσταση στα νοσοκομεία που είναι υπόθεση όλων μας:

  • Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των υγειονομικών
  • Αύξηση των δαπανών για το Εθνικό σύστημα υγείας
  • Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας- προστασία των ευπαθών ομάδων.
  • Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημοσίων μονάδων υγείας σε φάρμακα και εξοπλισμό.
  • Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού , χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
  • Άμεση πρόσληψη προσωπικού σε όλους του κλάδους και ειδικότητες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα προνοιακά ιδρύματα και το ΕΚΑΒ
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.”

Παρέμβαση εργατικού κέντρου για την Παιδεία:

“Την ώρα που οι εργαζόμενοι έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις μέχρι τώρα πολιτικές των κυβερνήσεων, τα προβλήματα στα σχολεία επιδεινώνονται, γιγαντώνονται, και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια.

Μετά από 6 μήνες εμπειρία σχετικά με τον κορωνοιό, τα σχολεία άνοιξαν και φαίνεται ξεκάθαρα ότι απαιτούνται νέες παρεμβάσεις όταν μάλιστα ειδικοί προειδοποιούν για επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η χορήγηση μασκών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι το ελάχιστο.

Λαμβάνοντας ως παραδείγματα άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα έπρεπε και στην χώρα μας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στις κτηριακές υποδομές ώστε τα τμήματα να λειτουργήσουν με 15 μαθητές το ανώτερο.

Επιπλέον θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών γιατί δεν είναι δυνατό να παρουσιάζονται τα τμήματα με 25 μαθητές ως «ασφαλή»  για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, επιβάλλεται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων για την ασφαλή λειτουργία τους.

Τα ζητήματα της παιδείας χρειάζονται μόνιμο σχεδιασμό όμως ακόμη και τώρα το υπουργείο παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξομαλυνθούν και να επιλυθούν τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς.

Πάγια θέση μας είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας τόσο των παιδιών μας όσο και των συναδέλφων εργαζόμενων εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστριών” .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages