ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ σύσκεψη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ σύσκεψη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ σύσκεψη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

Share This


 Πολύωρη, ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών, της Κ/Ξ «Μορέα», μελετητών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ.

Αντικείμενο της σύσκεψης -θα ακολουθήσουν κι άλλες το αμέσως επόμενο διάστημα- τα αντιπλημμυρικά έργα αποκατάστασης μειωμένης παροχετευτικότητας αποδεκτών ομβρίων, στο πλαίσιο του έργου παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου, στο τμήμα Τρίπολη – Καλαμάτα.

Παρουσιάστηκαν στοιχεία και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελετητών, των αρμόδιων υπηρεσιακών του Δήμου και του Υπουργείου καθώς και συμμετοχή στη συζήτηση εκπροσώπου του «Μορέα», για όλα τα σημεία της προκαταρκτικής μελέτης και της προμελέτης μειωμένων απαιτήσεων περιοχής ανάντη και κατάντη της Περιμετρικής οδού Καλαμάτας. .

Υπήρξε αποτύπωση των βημάτων που σε σύντομο χρόνο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έως την επόμενη σύσκεψη θα έχει καθοριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των πολύπλοκων διαδικασιών που απαιτούνται και οι οποίες θα οδηγήσουν στην εκκίνηση των εργασιών εκτέλεσης του κορυφαίας σημασίας έργου για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση του Υπουργού Κώστα Αχ. Καραμανλή με την οποία πλέον τρέχουν οι διαδικασίες με συμπληρωματικές εργασίες μέσω της Σύμβασης Παραχώρησης με τον Μορέα για τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Καλαμάτα και Περιμετρικής οδού Καλαμάτας, συνολικής δαπάνης 79 εκατ. €, περιλαμβανομένου και του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας αλλά και των περιοχών ανάντη και κατάντη του αυτοκινητοδρόμου αποτελεί αναμφίβολα ένα σπουδαίο έργο με αναφορά στις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για παρεμβάσεις τεχνικά σύνθετες και διαδικαστικά πολύπλοκες. Είναι σημαντικό ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, όπως επίσης και ότι υπάρχει εκπεφρασμένη πολιτική βούληση σε όλα τα επίπεδα. Εκείνο που πλέον μένει είναι το δύσκολο κομμάτι της ολοκλήρωσης των μελετών και των αδειοδοτήσεων. Για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με τους μελετητές και το Υπουργείο. Είναι προφανές ότι το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα έχουμε την ευκαιρία και με τους συναδέλφους από την αντιπολίτευση να δούμε διάφορα σημεία του έργου. Το σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε η ουσιαστική διαδικασία που θα μας οδηγήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, με παρεμβάσεις στα ρέματα και στο Νέδοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages