Αποτελέσματα του Δ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποτελέσματα του Δ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

Αποτελέσματα του Δ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

Share This

 


Τα αποτελέσματα του Δ’ Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που στόχο είχε να προαγάγει τη λογοτεχνική έκφραση, να ενθαρρύνει την ενασχόληση με τα διαφορετικά λογοτεχνικά είδη και να δώσει ώθηση σε νέους Μεσσήνιους συγγραφείς να ασχοληθούν με τη δημιουργική γραφή, ανακοινώθηκαν από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Το θέμα ήταν ελεύθερο και ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα ή περισσότερα σκέλη του Διαγωνισμού, με μια ποιητική συλλογή (έως 5 ποιήματα), με ένα διήγημα (έως 2.000 λέξεις), με ένα δοκίμιο (έως 2.000 λέξεις) ή/και με ένα απόσπασμα θεατρικού έργου (έως 2.000 λέξεις). Τα έργα έπρεπε να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Από τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν, 49 πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής και δόθηκαν προς αξιολόγηση στην Κριτική Επιτροπή.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΙΗΣΗ

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ με καταγωγή από τα Αλώνια Μεσσηνίας για τη συλλογή ποιημάτων «ΑΝΑΔΥΣΗ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΒΑΣΙΔΕΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ με συγγένεια στην Καλαμάτα για τη συλλογή ποιημάτων «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΕΙΣ»
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κο ΠΑΛΗΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ με καταγωγή από την Κυπαρισσία για τη συλλογή ποιημάτων «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ – ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ – ΜΙΣΗ ΖΩΗ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτην κα ΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ με καταγωγή από την Καλαμάτα για το διήγημα «ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΠΡΟΥΚΓΟΥΝΤ»
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτην κα ΣΓΟΥΡΟΥ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ με καταγωγή από τη Μεσσηνία για το διήγημα «Η ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτην κα ΚΑΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ κάτοικο Καλαμάτας για το διήγημα «ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ»
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ με συγγένεια στα Φιλιατρά Μεσσηνίας για το διήγημα «Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΥΜΑΤΑΙ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΒΑΣΙΔΕΙΑΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ με συγγένεια στην Καλαμάτα για το διήγημα «ΤΟ ΘΕΡΙΟ»
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ με καταγωγή από τη Νέδουσα Μεσσηνίας για το διήγημα «Η ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτην κα ΚΑΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ κάτοικο Καλαμάτας για το θεατρικό έργο «Ο ΞΕΝΟΣ»
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟΣτον κο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟ με καταγωγή από την Καλαμάτα για το θεατρικό έργο «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣΣτους μαθητές του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για το θεατρικό έργο «ΕΛΙΖΑ» – Υπεύθυνη καθηγήτρια ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΟΚΙΜΙΟ

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτην κα ΣΓΟΥΡΟΥ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ με καταγωγή από τη Μεσσηνία για το δοκίμιο «ΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣΣτον κο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟ με καταγωγή από την Καλαμάτα για το δοκίμιο «ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΙΑΠΩΝΙΚΗ»

Η Επιτροπή έκρινε ότι για τις κατηγορίες Ποίησης & Δοκιμίου θα δοθούν μόνο έπαινοι.

Η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί μαζί με την παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τα βραβευθέντα έργα στους τρεις προηγούμενους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς της Βιβλιοθήκης, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα στις κυρίες Γρηγοροπούλου Μαρίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο «Νεοελληνική Φιλολογία: Φιλοσοφικές Προσεγγίσεις» του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τίνα Βρεττάκη-Δάβου, Συγγραφέα, Ειδική Γραμματέα της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων και Μαρία Σταθέα, Φιλόλογο υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης και τη σοβαρότητα και την ποιότητα του έργου της αξιολόγησης των συμμετοχών, με την οποία επιτυγχάνεται ένα δίκαιο και αντικειμενικό αποτέλεσμα.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας συγχαίρει τους διακριθέντες και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με τα έργα τους το διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages