Μεσσήνη: Αγανάκτηση κατοίκων για θέματα δημόσιας υγείας στην πόλη - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Μεσσήνη: Αγανάκτηση κατοίκων για θέματα δημόσιας υγείας στην πόλη

Μεσσήνη: Αγανάκτηση κατοίκων για θέματα δημόσιας υγείας στην πόλη

Share This


 Κάτοικοι της Μεσσήνης εκφράζουν την αγανάκτηση και τον φόβο τους  για ζήτημα  δημόσιας υγείας  στη γειτονιά τους. Καμία λύση για ερείπιο-Φόβοι και ανησυχίες .

“Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η γειτονιά τους με κύριο πρόβλημα ετοιμόρροπο κτήριο που αποτελεί υγειονομική βόμβα και παράλληλα διαμένει άνθρωπος για τον οποίο παρά την κινητοποίηση εδώ και μήνες (20) δεν έχει βρεθεί λύση έχω την εξουσιοδότηση  (λόγο της ιδιότητας του δημοτικού συμβούλου) και το χρέος να δημοσιοποιήσω (έχω τις αναφορές και τα ονόματα των κατοίκων στη διάθεση των αρμοδίων)καταδικάζοντας την αδράνεια και εκφράζοντας λίγο πριν το δεύτερο κύμα πανδημίας  γενικευμένο φόβο για τη δημόσια υγεία.” Αυτό αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Γιάννης Λάσκαρης-Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης-Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης, και σημειώνει τα εξής:

“Οι κάτοικοι της οδού Ππασταθοπούλου  (Μεσσήνη-Παγοποιείο) εκφράζουν την αγωνία τους για σοβαρό θέμα υγείας και ποιότητας ζωής καθώς δεν έχει δοθεί λύση παρά τις κινητοποιήσεις από τον Μάρτιο στο κτήριο επί της Παπασταθοπούλου για το οποίο έχει γίνει αναφορά πως είναι ετοιμόρροπο αποτελεί υγειονομική βόμβα και διαμένει άνθρωπος με σοβαρά κινητικά  προβλήματα (δεν υπάρχει ρεύμα-λουτρό κλπ) όπως έχουν αναφερθεί εδώ και καιρό. Νιώθοντας όλοι εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους κάνουν έκκληση να γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος αυτές τις ώρες για να διαπιστωθεί η τραγική κατάσταση που εξαιτίας και της αδράνεια το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί. Τόσο οι κάτοικοι όσο και εγώ προσωπικά καταγγέλλουμε πως υπήρξε προσπάθεια να κατηγορηθούμε πως  επιζητούμε να διώξουμε τον συμπολίτη μας από τον χώρο που τον έχουν εγκαταλείψει και για αυτό τον λόγο ζητάμε δημόσια τον εισαγγελέα και τις υπηρεσίες που έχουν θεσμικό ρόλο να κάνουν άμεσα αυτοψία να καταγράψουν την τραγική κατάσταση και να  δρομολογηθεί λύση και σίγουρα θα «αξιολογηθούν» ορθά οι ενέργειες μας. Όσοι ασχοληθήκαμε και δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημα υπήρξαμε και αυτοί που θέλησαν να βρεθεί λύση και η μοναδική λύση είναι η μετεγκατάσταση του συμπολίτη μας και η κατεδάφιση του ερειπίου που στοιχειώνει χρόνια τη γειτονιά και όχι λύσεις «ασπιρίνη» όπως άκομψα επιχειρήθηκε αφού το πρόβλημα έχει βαθιές ρίζες και η λύση είναι η απομάκρυνση  η σωστή περίθαλψη και η κατεδάφιση του ερειπίου που δύο φορές έχει κριθεί από  αρμόδια υπηρεσία υγειονομική βόμβα. Τόσο αυτό το αίτημα όσο και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη γειτονία έχουν κοινοποιηθεί πολλές φορές σε αρμόδιες υπηρεσίες  και θα επανέλθουμε μέχρι λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που την ταλανίζουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages