Δήμος Καλαμάτας: “Έργα εκατομμυρίων με όραμα και σχέδιο” - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Δήμος Καλαμάτας: “Έργα εκατομμυρίων με όραμα και σχέδιο”

Δήμος Καλαμάτας: “Έργα εκατομμυρίων με όραμα και σχέδιο”

Share This

 Συγκεκριμένα, ο κ. Μπασακίδης αναφέρθηκε στα 32 έργα με προϋπολογισμό 15 εκατ. € για αναπλάσεις, υποδομές πολιτισμού και Αθλητισμού, για το οδικό δίκτυο, τα Σχολεία και τους Παιδικούς Σταθμούς. Επίσης στα έργα που καθιστούν την πόλη φιλική στους κατοίκους της και ελκυστική στους επισκέπτες της, τα έργα που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και δημιουργούν εισόδημα για όλους αλλά και τα 32 μεγάλα έργα τα οποία προστιθέμενα στα έργα που εξυπηρετούν την καθημερινότητα και  που χρηματοδοτούνται από Ίδιους Πόρους, καθώς και στα έργα που θα υλοποιεί η ΔΕΥΑΚ, θα καταστήσουν το Δήμο στο προσεχές μέλλον ένα ανοικτό εργοτάξιο.

Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε επίσης:

«Έχουν υποβληθεί προτάσεις και αναμένεται στο προσεχές διάστημα η ένταξη και χρηματοδότηση τεχνικών έργων 7 εκατ. €, ενώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί για τρία χρόνια η λειτουργία των ΚΗΦΗ και ΚΔΗΦ, με προυπ. 2,14 εκατ. €.

Προετοιμάζουμε για υποβολή στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης, σε Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, καθώς και στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ, προτάσεις για τη σχολική στέγη, την αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων, την παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας, την ανθεκτικότητα στις κρίσεις, την Βιώσιμη Κινητικότητα, ενώ από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης διεκδικούμε την ανάπλαση της πλατείας της 23ης Μαρτίου και τη ίδρυση θερμοκοιτίδας στήριξης δράσεων στον αγροδιατροφικό τομέα.

Σε αναμονή της κυβερνητικής πρότασης για το αντιπλημμυρικό έργο του Νέδοντα και με την πεποίθηση ότι η παρόχθια ζώνη του Νέδοντα αποτελεί μαζί με το παράκτιο μέτωπο τις περιοχές τοπόσημο της πόλης που χρήζουν ανάγκης παρεμβάσεων,  στο Νέο Τεχνικό Πρόγραμμα 2021, που θα έχει αρχικό Π.Υ  20 εκατ. €, έχουν εγγραφεί παρεμβάσεις για έργα και μελέτες που αφορούν:

1. την εκπόνηση μελέτης ανάδειξης του παράκτιου μετώπου από τις Κιτριές έως το Πεταλίδι,

2. την επέκταση της πόλης ανατολικά και δυτικά,

3. την κατασκευή έργων υποδομής στην περιοχή δυτικά της Αρτέμιδος,

4. την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στη ΘΟΥΡΙΑ,

5. την διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στις γειτονιές της πόλης ως σημείων συνάντησης,

6. την ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου

7. Διανοίξεις οδών σε όλη την πόλη, με παράλληλη τακτοποίηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων.

Στην εξελικτική πορεία της πόλης και του Δήμου, με την συμπαράσταση των λίγων πλέον αλλά άξιων υπαλλήλων μας, μπορούμε να ονειρευθούμε μια πόλη φιλική και ανθεκτική.

Αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα με τα δικά μας έσοδα και επενδύουμε στο μέλλον, διεκδικώντας χρήματα από παντού».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages