Μελέτη φυτοτεχνικής αποκατάστασης για το έργο βελτίωσης τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μελέτη φυτοτεχνικής αποκατάστασης για το έργο βελτίωσης τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργα

Μελέτη φυτοτεχνικής αποκατάστασης για το έργο βελτίωσης τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργα

Share This


 Απεστάλη από το Δασαρχείο Καλαμάτας στο Δήμο, εγκεκριμένη και θεωρημένη από τη Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, η μελέτη φυτοτεχνικής αποκατάστασης για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργα, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας» και πλέον αίρονται τα εμπόδια για την εκτέλεση του έργου.  

Με τη συγκεκριμένη μελέτη επιδιώκεται η φυτοτεχνική αποκατάσταση τμημάτων του έργου που θα θιγούν κατά την κατασκευή του και έχει ως σκοπό:

1. Την προστασία της δημόσιας δασικής περιουσίας από την απόπλυση του εδάφους από την επιφανειακή απορροή του νερού με την δημιουργία δασοσκεπούς έκτασης.

2. Την δημιουργία ενός μικροπεριβάλλοντος ευνοϊκού για την πανίδα της περιοχής. Η οικολογική σημασία είναι πολύ μεγάλη γιατί θα δημιουργηθεί μια ζώνη σταθερού περιβάλλοντος ρυθμιστική για τον αέρα, το νερό, το μικροκλίμα και τη βιοποικιλότητα της  περιοχής.

3. Αισθητική αποκατάσταση του τοπίου.

4. Επίτευξη του βασικού σκοπού της Δασοπονίας που είναι η αύξηση της δασοκάλυψης της χώρας μας.

5. Προστασία των εδαφών και επαναδημιουργία της δασικής βλάστησης στις επιφάνειες όπου αυτή θα θιγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages