Αρχαία Υπαπαντής: Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους κίνησης πολιτών - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Αρχαία Υπαπαντής: Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους κίνησης πολιτών

Αρχαία Υπαπαντής: Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους κίνησης πολιτών

Share This


 Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, ενημέρωσε τους κ. Ηλία Μπιτσάνη και Βασίλη Μιχαλακέα για τις διαδικασίες που ακολουθούνται με αφορμή την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου (Γ’ Φάση), που περιλαμβάνει την πλατεία Υπαπαντής, τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως ορίζει ο θεσμικός του ρόλος, καθώς και για τα όσα θα ακολουθήσουν. Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην επικοινωνία που έχει με το Υπουργείο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες, στα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση που υπήρξε στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής (παρά το γεγονός ότι ορισμένοι επιχειρούν να την απαξιώσουν με τη στάση τους), αλλά και σε μία ακόμα πρωτοβουλία του ιδίου για γεωφυσική διασκόπηση της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Βασιλόπουλο, έχει υπάρξει συμφωνία με τη Σχολή Μεταλλειολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και άμεσα θα υπογραφεί και η σχετική Προγραμματική Σύμβαση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί γεωφυσική διασκόπηση της πλατείας Υπαπαντής και των δρόμων πέριξ αυτής. Εφόσον από την έρευνα προκύψουν νέα στοιχεία, θα δοθεί η δυνατότητα επανεξέτασης του θέματος από τις αρμόδιες αρχαιολογικές Υπηρεσίες.  Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας «η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής είναι απολύτως συμβατή με τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου προγράμματος της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην προβολή ενός τόσο εμβληματικού σημείου της πόλης της Καλαμάτας».

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Ως Δήμος με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε όλα τα θέματα. Το ίδιο θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε και στο μέλλον. Σήμερα κατά την επίσκεψη που δέχθηκα από εκπροσώπους κίνησης πολιτών, τους ενημέρωσα αναλυτικά για το θέμα της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής αλλά και τι κινήσεις έχουμε κάνει ως Δήμος για την υπόθεση με τα αρχαία. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας. Με ρεαλισμό και εφαρμόσιμες προτάσεις κι όχι με λόγια ή κινήσεις εντυπωσιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages