62% των εταιρειών θα μειώσει τις δαπάνες για την Πληροφορική - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
62% των εταιρειών θα μειώσει τις δαπάνες για την Πληροφορική

62% των εταιρειών θα μειώσει τις δαπάνες για την Πληροφορική

Share This

Πιο σφιχτούς προϋπολογισμούς για την Πληροφορική συντάσσουν οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο για το 2021, εξαιτίας της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, που αυτή έχει προκαλέσει. Ως αποτέλεσμα, περισσότερες από έξι στις δέκα εταιρείες (65%) απαντούν ότι θα περιορίσουν τις δαπάνες τους για το ΙΤ κατά το επόμενο έτος, λόγω του COVID-19.

Πάντως υπάρχει ένα μικρό ποσοστό, της τάξης του 12%, που δηλώνει ότι θα αυξήσει τον προϋπολογισμό του για την Πληροφορική το 2021Καθώς ξεκινά ο δημοσιονομικός προγραμματισμός για το 2021, πολλοί οργανισμοί, παγκοσμίως, βλέπουν τον αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού να επηρεάζει τις προτεραιότητές τους και στις τεχνολογικές δαπάνες. Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το TechRepublic Premium, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό, της τάξης του 12%, που δηλώνει ότι θα αυξήσει τις δαπάνες που σχετίζονται με την Πληροφορική.
Επιπλέον, ένα 12% των επιχειρήσεων, διεθνώς, απαντά ότι θα διατηρήσει στα φετινά επίπεδα τον προϋπολογισμό του για την τεχνολογία το 2021. Τέλος, το 13% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι δεν έχει λάβει ακόμη αποφάσεις για τις τεχνολογικές δαπάνες κατά το επόμενο έτος.
Η έρευνα του TechRepublic Premium εξετάζει, εκτός από το πως επηρεάζει η κρίση του COVID-19 τον δημοσιονομικό προγραμματισμό για το ΙΤ το 2021 και τις προτεραιότητες αναφορικά με την Πληροφορική την επόμενη χρονιά. Όσον αφορά τις προτεραιότητες αυτές, δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις: η ασφάλεια (17%) και οι υπηρεσίες cloud (16%) παραμένουν κορυφαίες προτεραιότητες για τον προϋπολογισμό Πληροφορικής το 2021. Στο μεταξύ, η απομακρυσμένη τεχνολογία, που επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το 13% των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages