Κορονωϊός Ελλάδα: To δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά τη χώρα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κορονωϊός Ελλάδα: To δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά τη χώρα

Κορονωϊός Ελλάδα: To δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά τη χώρα

Share This
Ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου ξεπέρασε τη μονάδα – Ανησυχία για την αύξηση περιστατικών σε νοσηλεία και ΜΕΘ – Έρευνα του ΑΠΘ δείχνει δραματική αύξηση των κρουσμάτων – Όλα τα σενάρια για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση
Ο δείκτης R0 , αυτός που δείχνει το ρυθμό μετάδοσης της πανδημίας ξεπέρασε τη μονάδα και η τάση είναι αυξητική σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, γεγονός που σημαίνει ότι τα κρούσματα στη χώρα καθημερινά θα αυξάνονται και μαζί τους και οι νοσηλείες σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Ήδη από χθες 17 άνθρωποι βρίσκονται σε ΜΕΘ από 14 που ήταν την Παρασκευή.
Η ανησυχία μεγαλώνει και όπως τονίζουν οι ειδικοί εαν τα μέτρα δεν τηρηθούν η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και το σύστημα υγείας θα αρχίζει να πιέζεται και είναι άγνωστο πόσο θα αντέξει. Η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις είναι ο πρώτος τρόπος προφύλαξης , με την κυβέρνηση να εξετάζει διάφορα σενάρια να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Τα επικρατέστερα σενάρια για τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν είναι τοπικά lockdown, «λουκέτα» σε μεγάλους χώρους διασκέδασης ή beach bar, περιορισμοί σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες,  απαγόρευση δεξιώσεων, καθώς και επαναφορά των SMS και άρα «μπλόκο» στις μετακινήσεις».

Έρευνα ΣΟΚ του ΑΠΘ

Έρευνα «σοκ» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», δείχνει ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα κρούσματα στα τέλη Αυγούστου θα εκτοξευτούν ημερησίως στα 260, στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 433, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου θα αγγίξουν τα 573 την ημέρα. Είναι μια έρευνα που βασίζεται σε μαθηματικά μοντέλα.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 152 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες. Τα 1.405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages