ΕΚΔΗΛΗ ανάγκη για νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΚΔΗΛΗ ανάγκη για νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΕΚΔΗΛΗ ανάγκη για νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Share This
Η αυξάνουσα τάση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταδεικνύει την ανάγκη να θεσμοθετηθεί νοσοκομείο αναφοράς, δεδομένου ότι σε αυτή συνυπάρχουν δύο δομές φιλοξενίας μεταναστών, πολλοί καταυλισμοί ρομά, αλλά και σημαντικός αριθμός αλλοδαπών εργατών γης -δηλαδή άνθρωποι με πενιχρή οικονομική δυνατότητα για νοσηλεία μακριά από τον χώρο διαμονής τους. Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επανέλαβε το αίτημά του για νοσοκομείο αναφοράς -“ιδιαίτερα όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν ήδη 14” όπως χαρακτηριστικά επισήμανε. 
Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια ξεκινά να καλύπτει τη δαπάνη των ελέγχων για κορονοϊό σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων, ξεκινώντας από την Αργολίδα όπου θα χρηματοδοτήσει τη διενέργεια ελέγχου σε περίπου 1.000 αθλητές. Για μία ακόμα φορά, ο Π. Νίκας απηύθυνε σύσταση προς τη νεολαία και προς όλους, να μην παραμελούν την αυτοπροστασία, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία του συνόλου. Τέλος, ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια δεν χρηματοδοτεί πλέον καμία εκδήλωση που συνεπάγεται συγκέντρωση ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages