Υποχρεωτική χρήση μάσκας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Share This
Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (Κ.Α.Κ.) σε συνεργασία με το Δήμο, συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, όπως έκαναν από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού μέσω των λαϊκών αγορών.
Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας έλαβε σειρά μέτρων, προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα, που η κατάσταση είναι επίσης σοβαρή, από τη Διοίκηση της ΚΑΚ, τονίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο δηλαδή από κάθε είδους αντικείμενα, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές. Επίσης, έχει ληφθεί απόφαση η κάθετη απόσταση στους διαδρόμους να είναι 5 μέτρα, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν περισσότερο χώρο κυκλοφορίας.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται, έμποροι, παραγωγοί και προσωπικό, όσο καταναλωτές για την πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτών.
Η συμβολή του καθενός έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα που είναι:
– Η προστασία της υγείας των πολιτών και  επαγγελματιών
– Η συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
Παράλληλα από την ΚΑΚ γίνεται έκκληση για μια ακόμα φορά προς τον Καλαματιανό λαό, σε όλες τις αναγκαίες δραστηριότητές του να εφαρμόζει αυτή την κρίσιμη περίοδο τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε.
Απευθύνεται επίσης έκκληση σε καταναλωτικό κοινό και παραγωγούς – πωλητές:
– Να προσέχουν τον συνωστισμό σε κάθε πάγκο.
– Να προστατεύουν την υγεία τους καθώς και των επαγγελματιών πίσω από τον κάθε πάγκο που μας παρέχουν αυτές τις κρίσιμες ώρες τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές.
– Η παραμονή σε κάθε πάγκο να είναι η ελάχιστη δυνατή. Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωρολαχανικά και άμεσα αποχωρούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages