Η “Ημέρα Προσφορών” στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η “Ημέρα Προσφορών” στην Καλαμάτα

Η “Ημέρα Προσφορών” στην Καλαμάτα

Share This
Η Ημέρα Προσφορών στην Καλαμάτα έχει… σηκώσει αρκετή συζήτηση με τον Εμπορικό Σύλλογο να απαντά στις αντιδράσεις και νέα ανακοίνωση να έρχεται από το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα. Δείτε τι σημειώνεται:
Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας Δελτίου Τύπου για Ημέρα Προσφορών 2020
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Έπειτα από μία 10ετή οικονομική κρίση η οποία είχε σημαντικές επιπτώσεις ειδικά στα μικρά καταστήματα ξέσπασε και η πανδημία COVID-19 η οποία μας βύθισε περισσότερο στην οικονομική ύφεση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας θέλοντας να τονώσει τα καταστήματα της πόλης μας αποφάσισε την επέκταση του ωραρίου για το Σάββατο 29/8/2020 προτρέποντας τα μέλη του να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες εκπτώσεις τόσο για να ευχαριστήσουν το αγοραστικό κοινό όσο και για να την αύξηση των πωλήσεων τους.
Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη εποχή για τον εμπορικό κόσμο όχι μόνο της Καλαμάτας αλλά και όλης της Ελλάδας. Σε αυτή μας την δράση βρήκαμε στήριξη από το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων – μελών μας και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
Αντίθετα υπάρχουν μεμονωμένες αντιδράσεις από τοπικούς φορείς οι οποίοι δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν επίγνωση της οικονομικής κατάστασης αυτήν τη στιγμή.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας ως εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας λαμβάνοντας υπόψη του την παρούσα υγειονομική κατάσταση την οποία διέρχεται η χώρα μας ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή η ημέρα ώστε να προφυλαχθεί ο κόσμος, οι υπάλληλοι και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.
Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η φετινή απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας εκτός από μικρή παράταση του ωραρίου δεν εμπεριέχει την μορφή φιέστας και δεν θα γίνουν εκδηλώσεις από μεριάς του εμπορικού συλλόγου όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές κατά την διάρκεια της Λευκής Νύχτας.
Αγαπητοί συνάδελφοι ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας σας καλεί να μην υποκύψετε σε αυτή την αντίδραση και να ανοίξετε τα καταστήματα σας. Όχι γιατί εκείνη την ημέρα θα πλουτίσουμε αλλά γιατί όπως όλα δείχνουν κανένας δεν νοιάζεται αν τα καταστήματα μας θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τον χειμώνα που έρχεται. Τα φώτα των καταστημάτων μας κρατάνε την πόλη ζωντανή και αυτό φάνηκε κατά την διάρκεια του Lockdown!
Μονό εμείς ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη κατάσταση η οποία έρχεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει με όσα μέσα διαθέτει να προασπίζεται τα συμφέροντα των Εμπόρων της πόλης μας και θα αναλάβει όσες δράσεις μπορεί για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Μένουμε ενωμένοι!
Τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης κατά του Covid-19!
Προστατεύουμε τα καταστήματα μας!
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ” ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μετά από την καραντίνα, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών και την υπεύθυνη στάση του ελληνικού λαού τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας μηδενιστηκαν. Τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης που για χάρη των μονοπωλιακών ομίλων στον τουρισμό και στις μεταφορές ξεχείλωσε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά με μεγάλους ρυθμούς. Μέσα σε αυτή την κατάσταση και ενώ η Δημοτική αρχή ακύρωσε τη “Λευκή Νύχτα”, λόγω της νέας εξάπλωσης της πανδημίας, έρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας να την επαναφέρει στα μουλωχτά. Βαφτίζει το Σάββατο 29 Αυγούστου “Ημέρα προσφορών” και καλεί τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ.
Η απόφαση αυτή του εμπορικού συλλόγου φέρνει εργαζόμενους, μικρομαγαζάτορες και πελάτες σε μεγάλο κίνδυνο εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού, ενώ αντιγράφοντας τη λογική της κυβέρνησης απογειώνει την “ατομική ευθύνη”  αφού πετάει το μπαλάκι της τήρησης των μέτρων ασφαλείας σε μικρομαγαζάτορες και εργαζόμενους. Η “Ημέρα προσφορών” στα πρότυπα της “Λευκής Νύχτας” θα προκαλέσει συνωστισμό μέσα και έξω από τα καταστήματα που θα είναι αδύνατον να ελεγχθεί.
Ταυτόχρονα η παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, συμπληρώνει το παζλ της πλήρης απελευθέρωσης του ωραρίου, αφαιρεί ακόμη περισσότερα δικαιώματα από τους εργαζόμενους, περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε για μας και τις οικογένειές μας. Η πλήρης διάλυση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας αποτελεί βασική επιδίωξη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο του Εμπορίου -και όχι μόνο-. Κάνουν τα πάντα για να καταργηθεί κάθε “εμπόδιο”, όπως ονομάζουν τα δικαιώματά μας, στην ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Για αυτό προσπαθούν να καταργήσουν με κάθε τρόπο την κυριακάτικη αργία και το ωράριο καταστημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούνται και ξεπηδούν με κάθε ευκαιρία διάφορες φιέστες σαν τις “Λευκές Νύχτες”, τα “Black Friday”, “ημέρες προσφορών” και διάφορες παραλλαγές τους.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι που είναι πνιγμένοι στα χρέη και τη βαριά φορολογία και καλοπροαίρετα πιστεύουν ότι αυτή η πρωτοβουλία θα τους βοηθήσει να πουλήσουν κάποια από τα εμπορεύματα που τους έχουν μείνει απούλητα, να θυμίσουμε ότι υπάρχουν μια σειρά από εκπτωτικές περίοδοι όλη τη διάρκεια του χρόνου που όμως δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας τους. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, και οι λευκες νύχτες δεν «τόνωσαν την αγορά», δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς δεν σώθηκε κανένα μικρομάγαζο από το «λουκέτο». Μακροπρόθεσμα με την πλήρη απελευθέρωση θα οδηγήσουν στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων που δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Η επιθεώρηση εργασίας να προχωρήσει σε ελέγχους το Σάββατο 29 Αυγούστου, με σκοπό να διαπιστώσει αν τηρούνται τα ωράρια και οι συμβάσεις εργασίας.
  • Κατάργηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 8ωρο 5ημερο 40ωρο!
  • Άμεση κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κατοχύρωση της υποχρεωτικής Κυριακάτικης αργίας χωρίς καμία εξαίρεση με νόμο από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages