ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάδοχος για την επισκευή του πρώην κινηματογράφου «Ηλέκτρα» - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάδοχος για την επισκευή του πρώην κινηματογράφου «Ηλέκτρα»

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάδοχος για την επισκευή του πρώην κινηματογράφου «Ηλέκτρα»

Share This
Στην κατακύρωση του 2ου πρακτικού του έργου «Επισκευή κτηρίου πρώην Κινηματογράφου Ηλέκτρα για επανάχρησή του ως Πολιτιστικού Πολυχώρου (κινηματογράφου, πινακοθήκης κ.λπ.)», συνολικού προϋπολογισμού 1.372.680 € με το ΦΠΑ προχώρησε στην 30η/2020 συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Ανάδοχος του έργου, με έκπτωση 40,31% είναι η εταιρεία «Π. ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ – Π. ΓΡΟΥΣΟΥΖΑΚΟΣ Ο.Ε. με δ.τ. “ΕΡΓΟΔΟΜΗ Ο.Ε”».
Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».
ΤΟ ΕΡΓΟ
Στο πλαίσιο του φυσικού αντικειμένου της Πράξης προβλέπονται τα εξής:
«Το κτήριο του κινηματογράφου “ΗΛΕΚΤΡΑ” αποτελεί ένα συγκρότημα κτηρίων, τα οποία έχουν κατασκευασθεί σε διαφορετικούς χρόνους και ενοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1960 με συνολική επιφάνεια 1.505,32 τ.μ.
Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στο κτήριο αφορούν στα εξής:
Στο μονώροφο: • Αντικατάσταση των φύλλων λαμαρίνας με τα οποία έχει γίνει επιστέγαση για την θερμομόνωση. • Αύξηση του πάχους των δύο τοίχων από οπτοπλινθοδομή με την κατασκευή ενός δρομικού τοίχου σε επαφή με τους υπάρχοντες. • Αποτοίχιση των επιχρισμάτων του τοίχου από λιθοδομή και κατασκευή οπλισμένου επιχρίσματος στην εσωτερική παρειά του.
Στο διώροφο: • Κατασκευή μανδύα 10 cm από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα στο ισόγειο και τον Α΄ όροφο • Αντικατάσταση του σκελετού επικεράμωσης με νέο από πριστή ξυλεία • Ανακεράμωση • Ενίσχυση του σκελετού του πατώματος με μεταλλικές δοκούς
Στην αίθουσα προβολής: • Καθαίρεση της επιστέγασης και όλων των περιττών υλικών που υπάρχουν στον χώρο κάτω από την επιστέγαση και επάνω από την ψευδοροφή (καλώδια, σωληνώσεις, ξύλινοι διάδρομοι κ.λπ.) • Τοποθέτηση βλήτρων επί του περιμετρικού διαζώματος της τοιχοποιΐας • Κατασκευή νέου διαζώματος με ειδική μέριμνα για την στερέωση σε αυτό • Κατασκευή και τοποθέτηση νέων ζευκτών • Κατασκευή και στερέωση στο κάτω πέλμα των τεγίδων ελαφρού σκελετού από γαλβανισμένα στραντζαριστά πηχάκια 20/40 [mm] για την στερέωση των πλακών πετροβάμβακα • Τοποθέτηση επιστέγασης με πετάσματα τύπου sandwich από γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης.
Επίσης, στις παρεμβάσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται ο εξοπλισμός και οι υποδομές για κινηματογραφικές προβολές, υποστήριξη θεατρικών και μουσικών παραστάσεων και οι απαραίτητες κτηριακές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Η υποδομή των θεατρικών, μουσικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει τις απαραίτητες καλωδιώσεις σε ήχο και φωτισμό. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν κλιματισμό (θέρμανση – ψύξη με ταυτόχρονο αερισμό), ηλεκτρικές εγκαταστάσεις φωτισμού με LED, αλλά και κλασικό φωτισμό ρυθμιζόμενης έντασης, σύστημα πυροπροστασίας με αντλητικό συγκρότημα και διάταξη απομόνωσης σκηνής από την αίθουσα θεατών με πυροκουρτίνα».
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ
Υπενθυμίζεται πως οι νέες βασικές χρήσεις που προκρίνονται για τον κινηματογράφο «Ηλέκτρα» είναι αξιοποίηση του 70% περίπου της ωφέλιμης επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία κινηματογράφου 500 θέσεων από ιδιώτη, ο οποίος θα προκύψει μέσα από διαγωνιστική διαδικασία και η αξιοποίηση του 30% περίπου της επιφάνειας του κτηρίου για τη λειτουργία παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης στον πρώτο όροφο.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τη χρήση του κτηρίου ως εξής:
(i) τη μίσθωση αυτού για 4 ημέρες / εβδομάδα επί τουλάχιστον 8 μήνες / έτος για τη λειτουργία της αίθουσας ως κινηματογράφου, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα το χρησιμοποιεί ο Δήμος και
(ii) τη στέγαση σε χώρο του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης και λειτουργία αυτής επί 5 ημέρες / εβδομάδα επί 12 μήνες / έτος. Ο χώρος αυτός είναι εμβαδού περίπου 200 τετραγωνικών μέτρων και προορίζεται για εκθεσιακός χώρος του παραρτήματος της Δημοτικής Πινακοθήκης, μεγάλο μέρος των έργων της οποίας δεν εκτίθεται σήμερα λόγω ελλείψεως χώρου.
Με τον τρόπο αυτό, θα αξιοποιηθεί ένα από τα εμβληματικά κτήρια της Καλαμάτας, που κτίσθηκε τη δεκαετία του ΄60 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη.

1 σχόλιο:

  1. Η μαρτυρία μου Γεια σε όλους. Είμαι εδώ για να καταθέσω πώς έλαβα το δάνειο μου από τον κ. Μπέντζαμιν αφού υπέβαλα αίτηση αρκετές φορές από διάφορους δανειστές δανείων που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, αλλά δεν μου έδωσαν ποτέ το δάνειο. Μέχρι που ένας φίλος μου με εισήγαγε στον κ. Μπεντζάιν Λι υποσχέθηκε να με βοηθήσει και μάλιστα το έκανε όπως υποσχέθηκε χωρίς καμία καθυστέρηση. Ποτέ δεν πίστευα ότι υπάρχουν ακόμα αξιόπιστοι δανειστές δανείων έως ότου συνάντησα τον κ. Benjamin Lee, ο οποίος πράγματι βοήθησε το δάνειο και άλλαξε την πεποίθησή μου. Δεν ξέρω αν χρειάζεστε με κανέναν τρόπο ένα γνήσιο και επείγον δάνειο. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin μέσω του WhatsApp +1-989-394-3740 και το email του: Lfdsloans@outlook.com ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages