Τουριστικά γραφεία με πτώση τζίρου πάνω από 90%! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τουριστικά γραφεία με πτώση τζίρου πάνω από 90%!

Τουριστικά γραφεία με πτώση τζίρου πάνω από 90%!

Share This
Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, με τους τζίρους να είναι μειωμένοι πάνω από 90% σε σχέση με πέρυσι και την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA να ζητεί μέτρα στήριξης με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο του 2021.
Όπως επισημαίνει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας η Ομοσπονδία, ο εισερχόμενος τουρισμός δεν έχει τη δυναμική που αναμενόταν το 2020, ο εξερχόμενος και ο εσωτερικός, οι αερομεταφορές, η ακτοπλοΐα και το yachting δεν πρόκειται να ανακάμψουν πριν τελειώσει η υγειονομική και οικονομική κρίση, ο συνεδριακός είναι μηδενικός, η κρουαζιέρα, επίσης. Ο κλάδος λειτουργεί το διάστημα αυτό με το αναγκαίο προσωπικό και παράλληλα όλα τα λειτουργικά έξοδα συσσωρεύονται.
Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν είναι κρίσιμο να απεγκλωβιστούν από τα λειτουργικά προβλήματα και γι’ αυτό απαιτείται η περαιτέρω στήριξη της Πολιτείας τόσο στα οικονομικά και φορολογικά θέματα όσο και στα εργασιακά, τα οποία η ομοσπονδία επισημαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.
Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας χαρακτηρίζει «άδικα, αντιφατικά και ισοπεδωτικά» τα νέα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα «πλήττουν κατά τρόπο ανεπανόρθωτο τους κλάδους της εστίασης, της διασκέδασης και τον τουρισμό γενικότερα».
Πηγή: newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages