Ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργανώνει το 20άρι Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργανώνει το 20άρι Μεσσήνης

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης διοργανώνει το 20άρι Μεσσήνης

Share This
Οι οργανωτές θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. και του ΕΟΔΥ. Σχεδίασαν δύο αγώνες…

Ο «μεγάλος» αγώνας, των 20 χλμ, αναφέρεται στην ιστορία! Συνδέει την αρχαία, την πόλη του Αριστομένη, με τη νέα Μεσσήνη η το Νησί όπως αγαπούν να την ονομάζουν οι Μεσσήνιοι. Ξεκινά από την πλατεία του Άνω Μαυροματίου (Αρχαία Μεσσήνη ή Ιθώμη) στις 18:00. Εκεί η υψομετρική δείχνει 394μ. Η διαδρομή «σπρώχνει» τους δρομείς να τρέξουν γρήγορα γιατί έως και τα 8300 μ. είναι κατηφορική (downhill). Σε αυτό το χιλιομετρικό σημείο, στο Αριστοδήμειο, έχομεν υψόμετρο 42, δηλαδή μείον 352 μ.!!! Ακολουθεί το πεδινό τμήμα, ολίγον κατηφορικό και κυρίως επίπεδο. Διέρχεται από τα χωριά Εύα, Τρίοδο, Καρτερόλι και καταλήγει στην πλατεία της Μεσσήνης. Προβλέπονται τέσσερις σταθμοί υποστήριξης/τροφοδοσίας με νερό και τζελ (4ο-8ο-12ο και 16ο χλμ). Θα τιμηθούν οι έξι πρώτοι άνδρες και γυναίκες με έπαθλα. Όλοι οι τερματίζοντες παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και τεχνικό t-shirt.

Ο «μικρός» αγώνας, αυτός των 5χλμ ξεκινά στις 19:00 και τερματίζει στην πλατεία του Νησιού. Η διαδρομή θεωρείται πανεύκολη για όλους και γρήγορη για καλογυμνασμένους! Κινείται σε δρόμους της πόλης και εξέρχεται ΒΔ προς Κάτω Μαυρομάτι. Εκεί χαράχθηκε μια μικρή κυκλική διαδρομή εντός του χωριού έως την ευθεία της επιστροφής για τον τερματισμό. Άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας και του Α.Τ. Μεσσήνης θα φροντίσουν για την ομαλή κίνηση των δρομέων εντός των διαδρομών και των οχημάτων εκτός αυτών. Ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές του Κ.Υ. θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε επίκαιρα σημεία (εκκίνηση, σταθμοί, τερματισμός).

Οι εθελοντές πλαισιώνουν την όλη οργάνωση σε όλα τα πόστα με την πολύτιμη προσφορά τους. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής καταλήγει την ερχόμενη Τρίτη 18η Αυγούστου στις 00:00. Κόστος 10 ευρώ για τα 20 χλμ και μόλις 3 για τα 5 χλμ.

  • Πρόθυμοι να σας πληροφορήσουν τα πάντα και κυρίως να βοηθήσουν σε θέματα διαμονής ο Γιάννης Πουλάκος στο τηλέφωνο: 6945003291 και ο Γιώργος Ψαλίδας στο τηλέφωνο: 6974061582.

Το  πρόγραμμα – Σάββατο 22 Αυγούστου


10:00 έως 14:00 παραλαβή αγωνιστικού πακέτου, στάδιο Μεσσήνης

16:00 αναχώρηση λεωφορείων προς αρχαία Μεσσήνη για τους δρομείς
18:00 έως και 18:10 διαλειμματική εκκίνηση 20 χλμ

19:00 εκκίνηση δρόμου 5χλμ, πλατεία Μεσσήνης

21:00 έως 21:30 απονομές, ομιλίες, κ.α.

  • Οι επισκέπτες-δρομείς θα γευθούν τη Μεσσηνιακή φιλοξενία, τη μοναδική γουρνοπούλα στο Νησί και αλλού (πχ Πεταλίδι), τις πολύ χαμηλές τιμές και τα ποιοτικά καταλύματα. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγευτική αμμουδιά μήκους 7-8 χλμ από τη Μπούκα έως και τη Βελίκα, να επισκεφθούν την αρχαία Μεσσήνη και να χαρούν τις άλλες ομορφιές του ιστορικού τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages