Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας – City Hospital : Μνημόνιο Συνεργασίας για τα υγειονομικά μέτρα COVID 19 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας – City Hospital : Μνημόνιο Συνεργασίας για τα υγειονομικά μέτρα COVID 19

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας – City Hospital : Μνημόνιο Συνεργασίας για τα υγειονομικά μέτρα COVID 19

Share This
Εκδήλωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Την ανάγκη να αξιοποιηθούν τα οφέλη από την ανάδειξη της χώρας μας και ιδιαίτερα της Μεσσηνίας, ως ασφαλούς προορισμού, με ταυτόχρονη προσαρμογή στις νέες ταξιδιωτικές τάσεις τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής σε  εκδήλωση με αντικείμενο συζήτησης τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η εκδήλωση οργανώθηκε  με την ευκαιρία της έναρξης  υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας για τα υγειονομικά   μέτρα   COVID 19  μεταξύ   της   Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας και του ιδιωτικού  θεραπευτηρίου City Hospital.
«Οφείλουμε να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την «προίκα» που από μόνη της είναι ικανή να μας δώσει προβάδισμα στην ελκυστικότητά μας ως τουριστικού προορισμού» επισήμανε ο κ. Καραλής και αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική προστασία με την αξιοποίηση βέλτιστων πρακτικών, στη φύση που , ειδικά λόγω της υγειονομικής κρίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός ταξιδιώτη καθώς και στην ανάδειξη εναλλακτικών μορφών, όπως είναι ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας στον οποίο περιλαμβάνεται και ο Ιατρικός Τουρισμός για τον οποίο η Μεσσηνία έχει το πλεονέκτημα της προσβασιμότητας με οδικά μέσα και αεροπορικές συνδέσεις.
Συγκεκριμένα, στα κύρια σημεία της τοποθέτησής του, ο κ. Καραλής τόνισε:
«Η φύση παίζει, τώρα περισσότερο παρά ποτέ, πρωταρχικό ρόλο στο να καταστήσει ένα προορισμό ελκυστικό. Το ίδιο σημαντικό είναι  το τοπίο και η αρχιτεκτονική που δίνουν και το «χρώμα», την ταυτότητα κάθε περιοχής. Η άναρχη συνεπώς ανάπτυξη του Τουρισμού χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, χωρίς μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και χωρίς την εναρμόνιση ακόμα και  με την πολιτισμική παράδοση κάθε τόπου ενέχουν τον κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας  του, πράγμα που, τελικά, βλάπτει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος που θέλουμε να προσφέρουμε.
Η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών – πρόσθεσε – όπως η γεωθερμία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταφοράς κατοίκων και επισκεπτών, το «smart parking», το «smart lighting» και η πιστοποίηση υπηρεσιών στο χώρο της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως τα προγράμματα «Σύζευξις» και “Cloud” που ήδη εφαρμόζονται από πολλούς Δήμους δημιουργούν πρότυπα προορισμών που, πέρα από τον «πράσινο» χαρακτήρα τους αποδεικνύουν την εναρμόνιση με τη σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη» και κατέληξε με την επισήμανση ότι «η  διαμόρφωση κουλτούρας οικολογίας αποτελεί στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού. Και αυτό είναι και παραμένει βασική υποχρέωση όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages