Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο Καλαμάτας

Ανάγκη για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού από τον Δήμο Καλαμάτας

Share This
Γράφει ο Μανώλης Μάκαρης
Λειψό προδιαγράφεται το  φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι της Καλαμάτας λόγω της ακύρωσης σημαντικών θεατρικών παραστάσεων στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Θα πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να παρέμβει στο Υπουργείο Πολιτισμού έτσι ώστε να μειωθούν τα τέλη χρήσης του Κάστρου Καλαμάτας στην συγκεκριμένη περίοδο που ως γνωστόν επιβάλλονται περιορισμοί στην  πληρότητα λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του  κορωνοϊού.  Εναλλακτικά -όπως έχουμε προτείνει κατά το πρόσφατο παρελθόν- θα μπορούσαν να παραχωρηθούν δωρεάν οι χώροι πολιτισμού που ανήκουν στον Δήμο Καλαμάτας για  τη διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, παραστάσεων χορού και προβολών σύμφωνα πάντα με τους υγειονομικούς κανόνες. Σε μια παρόμοια ενέργεια άλλωστε έχει προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων ο οποίος παραχώρησε δωρεάν την Τεχνόπολη και άλλους εμβληματικούς χώρους για παρουσίαση πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε θα πρέπει ο πολιτισμός να στηριχθεί με κάθε τρόπο από τον Δήμο Καλαμάτας.
Ο Μανώλης Μάκαρης είναι Ιατρός Καρδιολόγος, Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages