Γ. Χριστόπουλος: Ανάγκη παρεμβάσεων στην οδό Αθηνών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γ. Χριστόπουλος: Ανάγκη παρεμβάσεων στην οδό Αθηνών

Γ. Χριστόπουλος: Ανάγκη παρεμβάσεων στην οδό Αθηνών

Share This
Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την οδό Αθηνών και τον ποδηλατόδρομο κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις:
ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η οδός Αθηνών είναι μια από τις σημαντικότερους οδούς της Καλαμάτας.
Στο παρελθόν αποτελούσε τη μοναδική πύλη εισόδου και εξόδου της πόλης.
Σήμερα αποτελεί ένα δρόμο και μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα, με έντονη κίνηση πεζών και τροχοφόρων. Η δημιουργία του νέου δημαρχείου στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου συνετέλεσε στην κατακόρυφή αύξηση των επιχειρήσεων.
Από την άλλη όμως παρατηρούμε την άσχημη κατάσταση του οδοστρώματος, την  απαράδεκτη κατάσταση των πεζοδρομίων σπασμένα τσιμέντα, πλάκες , την κατάληψή τους, την αδυναμία πρόσβασης ΑΜΕΑ,την έλλειψη δέντρων και πρασίνου, την έλλειψη φωτισμού, την έλλειψη  διαγραμμίσεων  και σηματοδότησης, την άναρχη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Τελευταία ουσιαστική παρέμβαση είχε γίνει πριν 25 χρόνια περίπου επί δημαρχοντίαςαειμνήστου  Χ. Μαλαπάνη.
Πέρα από την αισθητική πλευρά αυτή η διαμορφωμένη κατάσταση  αποτελεί πηγή κινδύνου στην καθημερινότητα των κατοίκων, οδηγών, επιχειρηματιών  και επισκεπτών.
Ερωτάται η δημοτική αρχή:
Θα προβεί άμεσα στην κατάρτιση μελέτης και υλοποίησης εργασιών στην οδό Αθηνών  προκειμένου να αναβαθμιστεί αλλά και  ταυτόχρονα να μειωθούν οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη σημερινή κατάσταση της πολυσύχναστης οδού;
Κυκλοφοριακή προτεραιότητα ο ποδηλατοδρόμος
Οι πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καταδεικνύουν την ανάγκηδιαμόρφωσης μιας άλληςκουλτούρας στις μετακινήσεις στην πόλη.
Η μετακίνηση με ποδήλατο και η χρήση του ποδηλατοδρόμου, σε μια πόλη όπως η Καλαμάτα προσφέρεται, οφείλουμε να την αναδείξουμε ως εναλλακτική πόλη χωρίς κυκλοφοριακά προβλήματα, πόλη με την πιο ήπια κυκλοφορία να διεκδικήσουμε η κίνηση με ποδήλατα  να αποτελεί προτεραιότητα.
 Προτείνω άμεσα:
Να κατασκευαστούν νέες διαδρομές
Να επισκευαστούν οι κακοτεχνίες στο σύνολο του υπάρχοντος  ποδηλατοδρόμου.
Να υπάρξουν οι κατάλληλοι χρωματισμοί τόσο στη διαδρομή όσο και στις διασταυρώσεις
Να σηματοδοτηθεί το σύνολο του ποδηλατοδρόμου  ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι συγκρούσεων με οχήματα αλλά και οι μικρο διενέξεις μεταξύ ποδηλατών και πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages