Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες

Share This
Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και για τους υπαλλήλους και για το κοινό από την Τετάρτη 29/07/2020. Δείτε όλους τους χώρους που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Το πρόστιμο είναι στα 150 ευρώ. Στο τέλος του Ιουλίου οι αποφάσεις για τα πανηγύρια.

Που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα για εργαζόμενους και κοινό

«Η κατάσταση δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό με την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αλλά δεν εφησυχάζουμε».
Και ανακοίνωσε: «Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει την υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό όπου υπάρχει επαφή με το κοινό (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα) και για το κοινό δηλαδή για επισκέπτες σε γραφεία, όπως (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα).
Επίσης υποχρεωτική είναι η μάσκα σε καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) σε καταστήματα λιανικής  καθώς και σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.
Ο κ.Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις: Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία, τρόλει),  στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό, στα σούπερ μάρκετ και για εργαζόμενους και καταναλωτές.
Άρα, είπε, από αύριο ισχύουν τα εξής μέτρα: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εργαζομένους και κοινό σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και λοιπά γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα, στα καταστήματα λιανικής και στα κομμωτήρια  και τα κέντρα αισθητικής. Η μάσκα είναι επίσης υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στην εστίαση, ενώ παραμένει ισχυρή η σύστασή μας για χρήση μάσκας σε όλους τους άλλους κλειστούς χώρους αλλά και τους ανοικτούς χώρους  όπου υπάρχει συνωστισμός  και δεν μπορούν να κρατηθούν αποστάσεις. Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν αυστηρά τους νέους κανόνες για την χρήση μάσκας οι οποίοι έχουν ως στόχο την προστασία όλων μας. Η αυστηροποίηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας δεν γίνεται για τιμωρητικούς λόγους αλλά γίνεται για το συλλογικό καλό» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Παράλληλα ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages