Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μνημόσυνο του αδελφού του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μνημόσυνο του αδελφού του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο μνημόσυνο του αδελφού του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιου

Share This
Στην κωμόπολη της Βαλύρας Μεσσηνίας βρέθηκε το πρωί της Κυριακής 5ης Ιουλίου , ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως προεξάρχων του τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, κατά σάρκα αδελφού του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και πατρός του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.
Νωρίτερα, του Όρθρου και της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομος και Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας, ο Θεοφιλ. Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο οικείος ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Το παρόν έδωσαν και οι τοπικοί άρχοντες με πρώτον τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκα, τους Βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Μίλτο Χρυσομάλλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλο και τους Δημάρχους Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλο και Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, ο Μακαριώτατος εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αγάπη του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης και τους οικογενείς του εκλιπόντος, ενώ αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τους παρευρισκόμενους Αρχιερείς για την τιμή προς την οικογένειά του και ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την συμπαράστασή του σε όλα τα χαρμόσυνα ή λυπηρά γεγονότα της οικογένειας, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την διοργάνωση και την ευταξία κατά την Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages