Αρχιεπίσκοπος από Βαλύρα: «Πιστεύω ότι δεν θα τολμήσουν να κάνουν τζαμί την Αγιά Σοφιά» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αρχιεπίσκοπος από Βαλύρα: «Πιστεύω ότι δεν θα τολμήσουν να κάνουν τζαμί την Αγιά  Σοφιά»

Αρχιεπίσκοπος από Βαλύρα: «Πιστεύω ότι δεν θα τολμήσουν να κάνουν τζαμί την Αγιά Σοφιά»

Share This
«Πιστεύω δεν θα τολμήσουν να κάνουν τζαμί την Αγιά Σοφιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Βαλύρα Μεσσηνίας, όπου προεξήρχε του Τεσσαρακονθήμερου Μνημοσύνου του Θεοδώρου Σπηλιώτη, κατά σάρκα αδελφού του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι των Τούρκων που δεν θα τολμήσουν να υλοποιήσουν .
Όσον αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας κατά την διάρκεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού υπογράμμισε τα εξής:
“Ήταν μια συνετή αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που πόνεσαν το λαό αλλά περισσότερο τους ιερείς και την εκκλησία. Η πολιτεία έκανε το καθήκον της και από  ότι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων, έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Ευχόμαστε να μην ξανά έχουμε τέτοιες  δοκιμασίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages