“Μάσκα παντού” και αλλαγές σε μπαρ και beach bar - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Μάσκα παντού” και αλλαγές σε μπαρ και beach bar

“Μάσκα παντού” και αλλαγές σε μπαρ και beach bar

Share This
Να καθιερωθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους ζητούν οι λοιμωξιολόγοι, που επιμένουν πως η “σύσταση” δεν αρκεί και η χαλάρωση μπορεί να φέρει κι άλλες απαγορεύσεις, όπως για παράδειγμα στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των beach bar!
Χαρακτηριστικές είναι οι νέες δηλώσεις των λοιμωξιολόγων Μάριου Λαζανά και Χαράλαμπου Γώγου. Και οι δυο ζήτησαν να επιβληθεί η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. “Δεν βλέπετε τον Τσιόδρα που όταν πάει σε σύσκεψη φοράει μάσκα;”, είπε ο πρώτος μιλώντας στο OPEN, ενώ ο δεύτερος, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως μπορεί να έρθει η στιγμή που να πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμη και στα μπαρ!
Ο κίνδυνος όχι μόνο είναι εδώ, αλλά μας περικυκλώνει, δήλωσε ο Μάριος Λαζανάς και διεμήνυσε ότι αυτό που συμβαίνει με τις παραλίες, τα μπαρ και τα beach bar, πρέπει να τελειώσει άμεσα. «Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός. Βλέπετε τι γίνεται στα beach bar και στις παραλίες; Μπορεί να χρειαστεί να μπουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους», είπε.

Η… “μάστιγα” του συνωστισμού στα beach bar

Ο Μάριος Λαζανάς δεν απέκλεισε νέους περιορισμούς (στα beach bar π.χ.), πέραν από εκείνους για τα πανηγύρια. Και ζήτησε «παντού μάσκα» γιατί «μπαίνουμε σε δύσκολη περίοδο, έχουν αρχίσει να χτυπούν τα καμπανάκια τόσο για τα εισαγόμενα κρούσματα, όσο και για τα εγχώρια.
Κατά τον γνωστό λοιμωξιολόγο, η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική. «Αυτή τη στιγμή, θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε δύσκολη εποχή και το πιο βασικό μέτρο, μιας και δεν έχουμε φάρμακα, είναι η πρόληψη. Η πρόληψη αφορά τις αποστάσεις, τη χρήση μάσκας και το καλό πλύσιμο των χεριών.
Η μάσκα είναι καλό μέτρο και ζητάμε να καθιερωθεί παντού. Αλλού η σύσταση για τη χρήση μάσκας ήταν αυστηρή, αλλού όχι τόσο. Επιβάλλεται να χρησιμοποιούμε τη μάσκα στα εμπορικά καταστήματα, στα πολυκαταστήματα, παντού.
Ο Μάριος Λαζανάς, ερωτηθείς μήπως υπήρξε βιασύνη στο να επιτραπούν ξανά π.χ. τα πανηγύρια, τα οποία απαγορεύτηκαν έως τέλος Ιουλίου και δεν αποκλείεται η απαγόρευση και τον Αύγουστο, «Υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν τα γυμναστήρια μέσα στο καλοκαίρι; Ήταν τέτοια τα επιδημιολογικά στοιχεία, που μας επέτρεψαν να ανοίξουμε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, συναυλίες, σινεμά κτλ», τόνισε.
πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages