ΕΠΙΤΥΧΩΣ ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΙΤΥΧΩΣ ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

ΕΠΙΤΥΧΩΣ ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Share This
Με την διαπίστωση ότι το μέλλον τους ελαιολάδου δεν θα είναι ευοίωνο αν δεν γίνει προσπάθεια από όλους του εμπλεκόμενους με την παραγωγή , τυποποίηση και προώθησή του, πραγματοποιήθηκε με σημαντικούς ομιλητές το 6ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα.
Την έναρξη του φεστιβάλ  κήρυξε ο πρόεδρος του  διοργανωτή Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, ενώ χαιρετισμό έκαναν, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Μενέλαος Κουτέλας . ο Πρόεδρος της κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τζαμουράνης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρης Πετρόπουλος.
Στην συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.
Ακολουθεί ο πίνακας με τα βραβεία
Επίσης βραβεύθηκαν δύο σημαντικοί επιστήμονες με μεγάλη προσφορά στην ελιά και το ελαιόλαδο οι Γιάννης Κυριακόπουλος και Γεώργιος  Ζακυνθινός.
Η πτώση των τιμών του ελαιολάδου και της ελιάς που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, τονίστηκε κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να διασφαλιστεί η επιτραπέζια ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας. Παράλληλα θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η ποιότητα του ελαιολάδου.

Ομιλητές στο φεστιβάλ ήταν:

Ο Δημόπουλος Βασίλης Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας,Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου <<Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου  του  KALAMATA OLIVE  OIL AWARDS 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του ΤΕΙ Καλαμάτας>>.

Παύλος Νησιανάκης, DVM, Χημικός MSc, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ. <<Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα>>
Γιάννης Κυριακόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας , γεωπόνος.

Αντώνης. Παρασκευόπουλος, Δ/ντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος.

Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Αντιπεριφερειάρχης Ν.Μεσσηνίας <<Kλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας. >>

Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΤΕΙ Πελοποννήσου: «Ορυκτέλαια : Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλεί την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages