Διοργάνωση Τηλεδιάσκεψης για τη Μεσογειακή Διατροφή στις 16 Νοεμβρίου 2020 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διοργάνωση Τηλεδιάσκεψης για τη Μεσογειακή Διατροφή στις 16 Νοεμβρίου 2020

Διοργάνωση Τηλεδιάσκεψης για τη Μεσογειακή Διατροφή στις 16 Νοεμβρίου 2020

Share This
Με πρωτοβουλία του Δήμου Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα θα διοργανωθεί τηλεδιάσκεψη των 7 χωρών (Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο και Πορτογαλία) και των Εμβληματικών Κοινοτήτων τους (Κορώνη, Soria, Cilento, Hvar & Brac, Αγρός, Chefchaouen και Tavira) που υποστήριξαν την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Διακυβερνητική Συνάντηση, που θα εστιαστεί στην καμπάνια προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής ως το καλύτερο διατροφικό μοντέλο που θωρακίζει τον οργανισμό έναντι του κοροναϊού.
Η Μεσογειακή Διατροφή, που σε συνδυασμό με τη φυσική άσκηση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού εφοδιάζει τον οργανισμό με μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών ουσιών, συμβάλλει στην πρόληψη – θεραπεία της παχυσαρκίας, προστατεύει από καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη και διάφορες μορφές καρκίνου, κλπ. Άλλωστε, αυτά τόνισε και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, ο άνθρωπος που κατάφερε να καθηλώσει το πανελλήνιο στις οθόνες του κάθε μέρα στις 18:00, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τα εύσημα που έλαβε η Ελλάδα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης του κοροναϊού.
Το Μαρόκο έχει οριστεί για φέτος συντονίστρια χώρα του Δικτύου των 7 χωρών με στόχο αφενός τη διαφύλαξη και προβολή της Μεσογειακής Διατροφής και αφετέρου τη φιλοξενία της ετήσιας συνάντησης της «οικογένειας» της Μεσογειακής Διατροφής. Το Μαρόκο ήδη συμφώνησε στην πρόταση για τηλεδιάσκεψη που έγινε από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειον Ίδρυμα και είναι σε επαφή μαζί τους. Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την 16η Νοεμβρίου 2020, ημερομηνία συμβολική αφού σηματοδοτεί τα 11 χρόνια από την πρώτη εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον κατάλογο της UNESCO.
Στην τηλεδιάσκεψη θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι των υπουργείων και των Εμβληματικών Κοινοτήτων των 7 χωρών που υποστήριξαν την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στους άυλους θησαυρούς της UNESCO, όπου κάθε χώρα θα ενημερώσει για τις δράσεις προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής που έχει ήδη πραγματοποιήσει και στη συνέχεια θα συζητηθεί το κοινό σχέδιο δράσης.
Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της τηλεδιάσκεψης θα δώσει μια σπουδαία ευκαιρία στην ελληνική Εμβληματική Κοινότητα (Κορώνη) να διαμορφώσει την ατζέντα των θεμάτων συζήτησης σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει πολυδιάστατες προκλήσεις και κρίσεις. Η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλεπίδραση θα φέρει προστιθέμενη αξία στην πολιτιστική δικτύωση του Δήμου Πύλου-Νέστορος και πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, δεδομένου ότι η Μεσογειακή Διατροφή μπορεί να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, εκφράζοντας έναν ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο ζωής αλλά και αξιοποιώντας μέρος του ελληνικού ιστορικού, κοινωνικού, πολιτιστικού πλούτου που τη διαμορφώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages