Συναντήσεις του πρόεδρου των «Special Olympics Hellas» με Θ. Βασιλόπουλο και Στ. Αναστασόπουλο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συναντήσεις του πρόεδρου των  «Special Olympics Hellas» με Θ. Βασιλόπουλο και Στ. Αναστασόπουλο

Συναντήσεις του πρόεδρου των «Special Olympics Hellas» με Θ. Βασιλόπουλο και Στ. Αναστασόπουλο

Share This
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο δημαρχείο, ανεπτύχθη η φιλοσοφία και παρουσιάστηκαν τα προγράμματα των Special Olympics Hellas από τον Πρόεδρο Διονύσιο Κοδέλλα και στελέχη του οργανισμού.
Σημειώνεται ότι στον σχεδιασμό εντάσσεται η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Καλαμάτα, με προγραμματισμό για διεξαγωγή αγώνων το 2021.
Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας καλωσορίζω την οικογένεια των Special Olympics Hellas. Είναι αυτονόητη η στήριξη μας σε προσπάθειες και πρωτοβουλίες  που αφορούν άτομα με νοητική αναπηρία. Ως Δήμος έχουμε αποδείξει ότι καταβάλουμε προσπάθειες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο σύνολο της κοινότητας.
Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την πρόταση των Special Olympics, που περιλαμβάνει την Καλαμάτα στις πόλεις – στόχους, όπου θα αναπτυχθεί ένα τριετές περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Από την πλευρά μας, συζητώντας με την οικογένεια των Special Olympics και σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων ειδικής αγωγής, προπονητές κι όλες τις αρμόδιες αρχές, ελπίζουμε στην επιτυχή υλοποίηση ενός τοπικού προγράμματος των Special Olympics στην Καλαμάτα. Να σημειώσω συμπληρωματικά, ότι πέρυσι τα παιδιά μας, αθλητές των Special Olympics του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις σε αγώνες που συμμετείχαν».
Συνάντηση Στ. Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο Special Olympics Hellas
Επίσης ο κ. Κοδέλλας  και οι συνεργάτες τους, επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο στο Διοικητήριο.
Ο κ. Κοδέλλας ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του οργανισμού που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη των δυνατοτήτων ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού, με απώτερο σκοπό την κοινωνική τους ένταξη.
Ο στόχος του οργανισμού, ανέφερε ο κ. Κοδέλλας, είναι σε βάθος τριετίας η δημιουργία ενός δικτύου που θα αναπτυχθεί σε εικοσιένα πόλεις και θα υλοποιούνται, μέσω αυτού, αθλητικές δράσεις που θα απευθύνονται σε άτομα με νοητική υστέρηση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την εκτενή ενημέρωση που εξέλαβε από τον πρόεδρο, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν άτομα που χρήζουν υποστήριξης, αγκαλιάζει την προσπάθεια του οργανισμού και υποστηρίζει τις δράσεις του.  Τέλος, ευχήθηκε να βρεθεί ικανό πεδίο συνεργασίας με τον οργανισμό σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Σαραβελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages