ΕΛΓΑ ο Αθανασόπουλος για τη ζημιά της ελαιοκαλλιέργειας από τον καύσωνα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΛΓΑ ο Αθανασόπουλος για τη ζημιά της ελαιοκαλλιέργειας από τον καύσωνα

ΕΛΓΑ ο Αθανασόπουλος για τη ζημιά της ελαιοκαλλιέργειας από τον καύσωνα

Share This
Για τη μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοκαλλιέργεια στον Δήμο Μεσσήνης, ενημέρωσε σήμερα στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στον ΕΛΓΑ, συζήτησε εκτενώς με τον πρόεδρο του Οργανισμού θέματα αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ. Ακολούθως, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή ώστε να υποβληθεί αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών μέσω προγραμμάτων ΚΟΕ και τόνισε πως κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η τεράστια ζημιά σε πολλές περιοχές του Δήμου μας. 
Οι υψηλές θερμοκρασίες έως και 42ο C, προκάλεσαν στις καλλιέργειες του Δήμου Μεσσήνης μεγαλύτερες ζημιές από ότι σε άλλες περιοχές. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις οι απώλειες της παραγωγής φτάνουν το 100%. Για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, θα διεκδικήσει αποζημίωση των αγροτών της σε επίπεδο Δήμου, καθώς το επιτρέπει το πλαίσιο των ΚΟΕ. Επίσης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή -δεδομένου ότι έχουμε έναν κατ’ εξοχήν αγροτικό Δήμο- αναλαμβάνει δράσεις στήριξης αγροτών και παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες ώστε να διευκολύνει τις προσπάθειες των αγροτών. 
Επέμεινε δε προς τον κ. Λυκουρέντζο, ότι τόσο ο ΕΛΓΑ όσο και το Υπουργείο οφείλουν να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους με την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος που πλήττει την τοπική αγροτική οικονομία. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ αφού ενημερώθηκε διεξοδικά από τον κ. Αθανασόπουλο, διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με κάθε δυνατό τρόπο καθότι η ελαιοκαλλιέργεια πλέον πλήττεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages