Ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το «Αντώνης Τρίτσης» στην Πελοπόννησο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το «Αντώνης Τρίτσης» στην Πελοπόννησο

Ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε το «Αντώνης Τρίτσης» στην Πελοπόννησο

Share This
Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», παρουσίασε την Δευτέρα 29 Ιουνίου , προς τους αυτοδιοικητικούς της Πελοποννήσου, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από το Άργος. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος.
Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους ΟΤΑ, οι δυνατότητες που δίνονται αλλά και οι στόχοι που έχουν τεθεί κεντρικά και σχετίζονται με την ενίσχυση όλων των περιοχών της χώρας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιφέρειας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για έργα προϋπολογισμού τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 5.000 έργα σε όλη την Ελλάδα και 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ανέφερε πως προτεραιότητα δίνεται σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών (αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αναβάθμιση βιολογικών καθαρισμών, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά, ανακύκλωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.λπ.), ενώ καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρηματοδότηση για αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων, κατασκευή σχολικών κτηρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.
Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο εμβληματικό έργο της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα στην αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα έως τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σημειώνοντας πως στο «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσονται άνω των 50 έργων, προϋπολογισμού περίπου 112 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που όπως τόνισε ο ΥΠΕΣ είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» αλλά δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση για να εκτελεσθούν.
Από τον Υπουργό έγινε επίσης γνωστό ότι οι προσκλήσεις του νέου προγράμματος αναμένεται να ανοίξουν εντός του πρώτου 10ημέρου του Ιουλίου.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούμε για μία ακόμα φορά για τις δυνατότητες του νέου προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, τόσο από τον ίδιο τον Υπουργό, όσο και από στελέχη του Υπουργείου. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που δίνονται και ως Δήμος Καλαμάτας προετοιμαζόμαστε για τις προσκλήσεις που σε λίγες ημέρες ενεργοποιούνται. Η αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή και μέσα από την υλοποίηση έργων μπορούμε να ενισχύσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Θεωρούμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου κινείται στη σωστή κατεύθυνση, υιοθετώντας απόψεις και προτάσεις που και εμείς έχουμε μέσω της ΚΕΔΕ καταθέσει, πάντα με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές του τόπου μας».
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, ο Βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Δήμαρχοι της Πελοποννήσου και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα ανέπτυξαν τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΣ, Ιωάννα Πρίφτη, Ελευθέριος Παπαβασιλόπουλος και Βασίλειος Σταμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages