ΕΤΟΙΜΕΣ οι υπογραφές για το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΕΣ  οι υπογραφές για το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

ΕΤΟΙΜΕΣ οι υπογραφές για το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

Share This
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από την επόμενη Πέμπτη στις 25 του μηνός μέχρι και τη Δευτέρα στις 29, η παρουσία στο Πολυλίμνιο, της επιστημονικής ομάδας που θα αποτυπώσει τους κινδύνους που ελοχεύουν στην περιοχή. Η επίσκεψη, γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφή από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ –και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, για την διενέργεια έρευνας μείωσης των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου.
Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, ύψους 55.000 ευρώ, ομάδα του πιο πάνω Τμήματος του ΕΚΠΑ αναλαμβάνει την αποτύπωση της περιοχής και της ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης που θα ολοκληρωθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο, θα προταθούν ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής -η οποία αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο-, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.
Την σύναψη της σύμβασης ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στην οποία είχε παρέμβει –μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ε. Λέκκας.
Σύντομα η Περιφέρεια θα αναλάβει την αποκατάσταση ορισμένων υποδομών που βρίσκονται στην εν λόγω περιοχή και είναι κατεστραμμένες, όπως το περίπτερο.
Παράλληλα θα γίνει και ασφαλτόστρωση των οδών πρόσβασης -έργο ήδη ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και φορέας υλοποίησής του οποίου είναι ο Δήμος Μεσσήνης.
Η διαχείριση του σημαντικού αυτού φυσικού μνημείου της Μεσσηνίας, όπως έχει επισημάνει ο περιφερειάρχης θα γίνει μέσα από δημόσιο φορέα τον οποίον θα συστήσει η Περιφέρεια.
Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το Πολυλίμνιο στις 14 του περασμένου Απριλίου, μαζί με τον κ. Λέκκα και την ομάδα του, συνοδευόμενοι από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages