ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Share This
Eντός του Ιουλίου αναμένεται να θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ο τρόπος επιβολής των προστίμων σε όσους δεν δήλ
ωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία παρά τις επαναλαμβανόμενες παρατάσεις των σχετικών προθεσμιών. Τα πρόστιμα αν και προβλέπονται από τον νόμο της κτηματογράφησης δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.
Το ύψος τους, όπως έχει αναφέρει πολλάκις η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας που δεν έχει δηλωθεί και του χρόνου καθυστέρησης. Όσοι πολίτες σπεύσουν έως τη θεσμοθέτηση του τρόπου επιβολής των προστίμων να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους, δεν θα επιβαρυνθούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κτηματολογίου.
Όσον αφορά στα Γραφεία Κτηματογράφησης, βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία προκειμένου να δεχθούν όσους πολίτες δεν έχουν δηλώσει την ιδιοκτησία τους. Το τελευταίο διάστημα και λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, η κίνηση μειώθηκε αισθητά, με συνέπεια να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής δηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας.
Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις
Οι περιοχές με την μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων είναι τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος και Ικαρία καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Μαγνησίας – Σποράδων, Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας και Δυτικής Αττικής – Νήσων Αττικής.
Το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους, να το πράξουν άμεσα. Η προσέλευση στα Γραφεία Κτηματογράφησης γίνεται αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages