Δραστικές μεταβολές έρχονται στις Αναπτυξιακές της Περιφέρειας Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δραστικές μεταβολές έρχονται στις Αναπτυξιακές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δραστικές μεταβολές έρχονται στις Αναπτυξιακές της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Share This
Σημαντικές μεταβολές επέρχονται στις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γνωστοποιήθηκε μετά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα τηλεσύσκεψη με τους προέδρους και στελέχη των εν λόγω νομικών προσώπων, σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου. Ειδικότερα, από τον περιφερειάρχη δόθηκαν οι εξής κατευθύνσεις: -Προχωρεί η ενοποίηση των αναπτυξιακών εταιρειών, σε συνεννόηση με τους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό, η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας θα ενοποιηθεί με την Πελοπόννησος Α.Ε. και θα λειτουργεί ως βραχίονας της δεύτερης στη Μεσσηνία. Σε άλλες αναπτυξιακές θα αποχωρήσει η Πελοπόννησος Α.Ε. και οι μετοχές της θα δοθούν στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔ) 
 -Οι προσλήψεις θα είναι μόνο ορισμένου χρόνου και σε αυτές θα προβαίνουν αποκλειστικά και μόνο τα Δ.Σ. όχι οι διευθύνοντες σύμβουλοι. Το ίδιο θα ισχύει και στις απολύσεις -Σε κάθε συνεδρίαση, ζώσα (όχι μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς), πρέπει να περιγράφεται η οικονομική κατάσταση της κάθε Αναπτυξιακής -Κάθε δύο μήνες θα επισκέπτεται τις Ανατπυξιακές η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου και θα ακολουθεί η υποβολή έκθεσης. “Διαμορφώνεται ένα εντελώς νέο τοπίο στις αναπτυξιακές. Θα εκμεταλλευθούμε τις διατάξεις του νόμου, με τρόπο ώστε να υπάρξει και εκσυγχρονισμός και παράλληλα περιφρούρηση του δημόσιου χρήματος” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages