ΕΤΟΙΜΑ τα κορίτσια του ΑΠΣ Άρις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΑ τα κορίτσια του ΑΠΣ Άρις

ΕΤΟΙΜΑ τα κορίτσια του ΑΠΣ Άρις

Share This

Προσμένοντας σιγά σιγά την επιστροφή στην κανονικότητα εν αναμονή των αποφάσεων που θα καθορίσουν το αθλητικό πλαίσιο για την νέα χρονιά, σύλλογοι, ομάδες και αθλητές /τριες παραμένουν σε κατάσταση αδράνειας.

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΟΚ όπου θα παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι, οι προβληματισμοί που έχουν προκύψει είναι πολλοί ως προς τον τρόπο με τον οποίο ο αθλητικός κόσμος θα επιστρέψει στην δική του κανονικότητα. Έως τότε όμως τα μέτρα είναι συγκεκριμένα και αυστηρά στα οποία ομάδες και σύλλογοι προσαρμόζονται ώστε σταδιακά να μπουν σε αγωνιστικό mood.
Για τις Νεάνιδες του ΑΠΣ Άρι που «έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κάνει τους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος», όπως δήλωσε στο best ο προπονητής τους, η άρση της καραντίνας σήμανε την σταδιακά επιστροφή στο παιχνίδι…. αλλά σε διαφορετικό τερέν!
Πεδίο δράσης τους η άμμος, όπου υπό τις οδηγίες του προπονητή τους Μιχάλη Μπακογιάννη ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη προπονήσεις. Ένα γκρουπ 8 αθλητριών ακολουθεί πρόγραμμα με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης.
«Η άμμος μας βοηθάει πολύ αυτή τη στιγμή, ειδικά στην έκρηξη και στην αντοχή που είναι ζητούμενο να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο!»
Το προπονητικό πρόγραμμα του κ. Μπακογιάννη έχει αλτικές ασκήσεις ότι δηλαδή χρειάζεται ένας αθλητής του μπάσκετ: Δύναμη -Ταχύτητα – άλμα «Από σωματικής άποψης θα είναι έτοιμοι!» εξηγεί ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει ωστόσο ότι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού είναι σημαντικό εμπόδιο «Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει αγωνιστικός ρυθμός κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αποκλείεται να φτάσουμε στην αγωνιστική κατάσταση που ήμασταν πριν τη διακοπή, επιδιώκουμε τουλάχιστον να θωρακίσουμε το σώμα μας για να μην έχουμε τραυματισμούς».
Εξίσου σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας έχει να κάνει με την ψυχολογία, η οποία αναμφίβολα κλονίστηκε καθόλη τη διάρκεια των πρωτόγνωρων αυτών καταστάσεων. Κομμάτι στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία ο έμπειρος κόουτς επιδιώκοντας να αναπτερώσει το ηθικό των αθλητριών του.

Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages