ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Share This
Ο πόλεμος… στην Τριφυλία συνεχίζεται και μετά τις εκλογές με άκρως χαρακτηριστικές τις τελευταίες ώρες τις τοποθετήσεις μέσω ανακοινώσεων Λεβεντάκη και Κατσίβελα. Σήμερα στη δημοσιότητα η δήλωση του Δημάρχου Τριφυλίας σε απάντηση της χθεσινής ανακοίνωσης του πρώην Δημάρχου. Υψηλοί τόνοι και εκατέρωθεν επικρίσεις. Δείτε τι επισημαίνεται:
Δήλωση του Δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη
Τελικά, ο προκάτοχός μου κ. Κατσίβελας, είναι περισσότερο προβλέψιμος, απ’ ότι θα περίμενε κανείς, πιθανόν ακόμα και ο ίδιος.
Ήμουν τόσο σίγουρος, ότι μετά τις τελευταίες δηλώσεις μου, θα ξυπνούσε, σαν άλλη «Αίτνα», από το βαθύ λήθαργο του «βολέματός» του.
Αλλά, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν έχει τίποτε άλλο να καταστρέψει καθώς, με το τέλος της θητείας του, άφησε πίσω του μονάχα αποκαΐδια και μια Τριφυλία να αργοπεθαίνει.
Έχει όμως, για άλλη μια φορά, το θράσος, να «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του», θέλοντας να μας πείσει για το πόσο πολύ αγαπάει τον τόπο του και όλους εσάς τους Τριφύλιους.
Αυτός, ο «καρεκλοκένταυρος», που τί έκανε..;
«Εν μία νυκτί» σας εγκατέλειψε, εν μέσω μάλιστα μιας πανδημίας, ενώ θα όφειλε, σαν γιατρός που είναι, να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία και να προσφέρει εδώ τις υπηρεσίες του.
Αλλά, καθώς φαίνεται, ήταν τόσο δελεαστική η «προνομιούχος» θέση, που επεδίωξε να διοριστεί ή του χαρίστηκε με μεγάλη γενναιοδωρία, οπότε δε μπήκε καν στο δίλημμα τι από τα δύο να διαλέξει.
Και επέλεξε μια θέση, περισσότερο, αυτοπροβολής γι’ αυτόν (αν κρίνει κάνεις από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, που με τόσο καμάρι φροντίζει να σας ενημερώνει γι’ αυτές από τα κοινωνικά δίκτυα), για την οποία είμαι βέβαιος ότι ήταν περιττό να αξιολογηθεί, με βάση το βιογραφικό του.
Αλλά, ταυτόχρονα, και μια θέση την οποία στέρησε από κάποιο νέο και περισσότερο καταρτισμένο επιστήμονα, με πλούσιο βιογραφικό, σαν κι αυτούς που έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό και διαπρέπουν εκεί.
Και έρχεται, σήμερα, να μας μιλήσει για φασισμό και να αποδώσει ευθύνες, ποιός…;
Ο πλέον ανεύθυνος και ανεπαρκής δήμαρχος, που πέρασε ποτέ από αυτόν εδώ τον τόπο, τον οποίο δε σεβάστηκε και που ακόμα και η ίδια η γενέτειρά του, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη.
Ό,τι μου προσάπτει, είναι ακριβώς εκείνα που δεν κατάφερε να διεκπεραιώσει ο ίδιος, ως δήμαρχος, κατά τη δημαρχοντία του.
Τολμά και μιλάει για τα 800.000€, τα οποία είναι επιδικασθέντα πόσα, που αφορούν σε αγωγές κατά του Δήμου Τριφυλίας, τον καιρό που ήταν ο ίδιος δήμαρχος και τα οποία θα κληθείτε να πληρώσετε εσείς, οι πολίτες της Τριφυλίας.
Με δυο κουβέντες, να πληρώσετε τις… «αμαρτίες του».
Και έφτασε στο συγκεκριμένο ύψος το ποσό αυτό, γιατί ο κ. Κατσίβελας και οι συνεργάτες του, καθόριζαν επιλεκτικά και με βάση το τι ήθελαν, την εκπροσώπηση του Δήμου, δια της πληρεξουσίου δικηγόρου του, στις αγωγές εναντίον του.
Δεδομένου δε, του ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου απαρτίζεται από μία και μόνο δικηγόρο, είναι πολλές οι σοβαρές υποθέσεις, στις οποίες ο Δήμος Τριφυλίας έχει δικαστεί ερήμην.
Επίσης, ο κ. Κατσίβελας τολμά και μιλάει για τα έργα της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας και επιρρίπτει ευθύνες στην παρούσα Δημοτική Αρχή, αν και γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει.
Οφείλω, λοιπόν, να σας ενημερώσω πως, πραγματοποίησα συνάντησή μου με υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, για το θέμα των έργων στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας, στην οποία ήταν παρόντες και, η κ. Κωστοπούλου (προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου), η κ. Μαραλέτου (δικηγόρος – υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου), ο κ. Πετρακόπουλος (πολιτικός μηχανικός – αρχιτέκτονας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου), ο κ. Αλεξόπουλος (υπεύθυνος για τον έλεγχο των συμβάσεων του Δήμου), ο κ. Βλάχος (αντιδήμαρχος), η κ. Παναγιωτοπούλου (αντιδήμαρχος), ο κ. Αγγελόπουλος (δικηγόρος – ειδικός συνεργάτης του Δήμου), η κ. Μυλωνά (γενική γραμματέας του Δήμου) και η κ. Λεβεντάκη (ειδική συνεργάτης του Δήμου).
Στη συνάντηση αυτή, ο ίδιος ο κ. Πετρακόπουλος (αγαπημένη επιλογή του κ. Κατσίβελα και επιβλέπων το άνω έργο), μας τόνισε πως από το έτος 2017 τους είχε απασχολήσει το θέμα του προ-συμβατικού ελέγχου.
Ο τότε προϊστάμενός του, όμως, κ. Γκόνης (ομοίως, αγαπημένη επιλογή του κ. Κατσίβελα), τους διαβεβαίωνε πως δε χρειαζόταν για το συγκεκριμένο έργο διενέργεια προ-συμβατικού ελέγχου, ενώ η αλήθεια είναι πως έπρεπε να έχει γίνει, επί των ημερών του κ. Κατσίβελα και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Υπάρχουν δε, έγγραφα και email, που αποδεικνύουν τα ως άνω και είναι στη διάθεση οιουδήποτε, που νόμιμα έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση αυτών.
Και να τονιστεί εδώ, βέβαια, πως κανένας από τότε, δε σκέφτηκε να συμβουλευτεί τη νομική υπηρεσία του Δήμου, που είναι και η πλέον αρμόδια και υπεύθυνη να κρίνει, όσον αφορά στον προ-συμβατικό έλεγχο, κάτι που και η ίδια η κ. Μαραλέτου διαβεβαίωσε στην άνω συνάντηση, πως δεν έγινε.
Άρα, καθώς φαίνεται από τα παραπάνω, οι ανομίες είναι αποκλειστικό προνόμιο του κ. Κατσίβελα και των συνεργατών του και πολύ σύντομα, θα έρθουν κι άλλα στο φως.
Τώρα, όσον αφορά στο θέμα της ΔΕΥΑΤ, έχω να τον πληροφορήσω πως, για όσο καιρό θα είμαι εγώ στη διοίκηση αυτού του Δήμου, η Τριφυλία θα είναι και στην πράξη μία και ενιαία.
Και για να τελειώνουμε, κάποια στιγμή, με όλα αυτά…
Ας το χωνέψει, επιτέλους, πως δεν είναι πλέον δήμαρχος Τριφυλίας.
Διοίκησε το Δήμο και κρίθηκε γι’ αυτό, ανάλογα και όπως του άρμοζε.
Από τούδε και στο εξής, καλό θα είναι, ό,τι έχει να πει, να το λέει στο Δημοτικό συμβούλιο, γιατί εκεί είναι ο θεσμικός του ρόλος, εκτός και αν εκεί χάνει τη λαλιά του.
Άλλως, αν συνεχίσει να «επικοινωνεί» με αυτόν το λαϊκίστικο τρόπο, που έχει επιλέξει, η μόνη απάντηση που θα λαμβάνει στο εξής, θα είναι:
«Ο Κατσίβελας τα λέει…; Λόγια… του αέρα…»
Που θα είναι, όντως, θλιβερό γι’ αυτόν…
Και αν οι επιδόσεις του κ. Κατσίβελα στην Αγγλική γλώσσα είναι σε κάποιο επίπεδο, από την πλευρά μου, θα τον προέτρεπα να ασχοληθεί περισσότερο με την ελληνική, γιατί εκεί είναι που χωλαίνει και να δώσει τη δέουσα σημασία σε έννοιες όπως, αυτόφωτος… αξιοπρέπεια… συνέπεια… μέτρο… απαραίτητα εφόδια για να ξεκολλήσει κάποιος από το «εγώ» του και να πορευθεί προς το «εμείς», που είναι και το ζητούμενο.
Και, εν κατακλείδι…
Η «διοίκηση Λεβεντάκη», αν έτσι του αρέσει να την αποκαλεί, ήρθε για ν’ αφήσει μεγάλα έργα πίσω της και θα το κάνει, ο κόσμος να χαλάσει.
Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!
Δήλωση του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία Συνεχίζουμε» Παναγιώτη Κατσίβελα.
Όποιος θέλει τις υπηρεσίες του Δήμου οφείλει να πάρει και τα σκουπίδια του.
Δεν είχα την πρόθεση να παρέμβω και πάλι δημόσια για θέματα που αφορούν το Δήμο μας, μιας και  οι ανησυχίες των πολιτών και οι προτεραιότητες της κοινωνίας είναι άλλες, όπως η προστασία  της από τον κίνδυνο της επιδημίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας  μας και της ζωής μας .
Όμως αποδεικνύεται ότι πλέον τα πράγματα στο Δήμο μας εξελίσσονται κατά τον χειρότερο τρόπο.
Μου προκάλεσε γέλωτες και αγανάκτηση όταν ο κ .Λεβεντάκης παραπονέθηκε ότι του κάνουν Bullying και μάλιστα ποιοι; αυτοί που δεν αγαπούν το τόπο μας.
Είναι τουλάχιστον γελοίο να χρησιμοποιείς εκφράσεις που δεν ξέρεις τι σημαίνουν.
Προς αυτό και το σχόλιο (*)
Είναι επίσης προκλητικό όταν διαμαρτύρεται ο πρωθιερέας του εκβιασμού, της προσβολής και της ύβρεως, αυτός που έχει προσβάλει τους πάντες και τα πάντα, που έχει απειλήσει δημόσια κατά τον χείριστο τρόπο  π.χ. « θα σου βγάλω το μάτι με σκουριασμένο πιρούνι για να πάθεις γάγγραινα».
 Είναι απαράδεκτο να διαμαρτύρεται αυτός που τρομοκρατεί και διώκει όποιον έχει άποψη, γνώση, διαφορετική γνώμη. Όποιον υποστηρίζει την νομιμότητα και την διαφάνεια.
Είναι  ορισμός του φασισμού και του  ολοκληρωτισμού όταν με ψευδείς και ανυπόστατες  κατηγορίες προσπαθεί να ενοποιήσει όλους αυτού, που εκφράζουν διαφορετική άποψη, και επικαλείται  την υποχρέωση που έχει έναντι του λαού  να τους τιμωρήσει, μιας και τους προσδιορίζει  εχθρούς και άφιλους του τόπου μας – αυτά θυμίζουν ναζισμό ή και γκούλαγκ – θα ακολουθήσουν άραγε και  οι διωγμοί;
Αρένα θηρίων ίσως, συνοδοί ασφαλείας ενδεχομένως.
Και αυτό θυμίζει πιστοποιητικά φρονημάτων και νομιμοφροσύνης από ποιόν άραγε ;
Ο κ. Λεβεντάκης «έκλαψε»  λέγοντας ότι του κάνουμε Bullying, ποιοι εμείς που δεν αγαπάμε το τόπο και αυτό γιατί;
Γιατί είπαμε ότι είναι ο μόνος και αποκλειστικός υπεύθυνος για την εκτροπή των περισσότερων έργων που παρέλαβε. Υπεύθυνος για τα αδιέξοδα που οδηγεί τον Δήμο.
Έφτασε στο αίσχιστο σημείο απόγνωσης  αλλά και του παραλογισμού  να συμβουλεύει και να παρακινεί τους επαγγελματίες της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας άκουσον -άκουσον  να κάνουν αγωγές κατά του Δήμου για αποζημιώσεις δηλ. κατά του ιδίου .  
Και είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός υπεύθυνος για το μέγιστο πρόβλημα,  που ο ίδιος δημιούργησε.
Ο κ. Γκόνης διώχθηκε  από την τεχνική υπηρεσία την 17 Σεπτεμβρίου και ανέλαβε ο κ . Κανελλόπουλος Γρηγόριος προσωπική και αποκλειστική  επιλογή του  και παρ΄ ότι τον είχα προειδοποιήσει, δημόσια σε Δημοτικό Συμβούλιο.
Και επαναλαμβάνεται η τραγωδία, όπως και με τον αγωγό των ομβρίων της Κυπαρισσίας,  που λόγω της μη  διενέργειας προ -συμβατικού ελέγχου από το ελεγκτικό απεντάχθηκε  το έργο από το ΕΣΠΑ και το πλήρωσε ο λαός της Τριφυλίας  με πάνω από 1.000.000 ευρώ.  Η σύμβαση υπεγράφη από τον κ. Λεβεντάκη στις 11 Νοεμβρίου με διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας τον κ. Γρηγόρη Κανελλόπουλο.
Αλλά γι’ αυτό δεν έβγαλε άχνα, μα κανείς !!!.
Και ενώ έχει οδηγήσει ο ίδιος προσωπικά σε τραγωδία την Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πόλη της Κυπαρισσίας αλλά και του Δήμου ολόκληρου, προχωράει στην μεταφορά της ΔΕΥΑΤ στην πόλη των Φιλιατρών.
Και το εισάγει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι για τα μάτια του κόσμου, αφού το έχει ο ίδιος προαποφασίσει , μιας και πολύ νωρίτερα, χωρίς καμία νομιμότητα και καμία διαφάνεια εκτελεί έργο:
  • Καταστροφής αρχικά της ιστορικής αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου του π. Δήμου Φιλιατρών, του μόνου δημοτικού χώρου,  που γίνονταν συνεδριάσεις δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, που έκαναν κοινές συσκέψεις η κοινωνία και οι φορείς της με τον Δήμο και αποτελούσε ένα χώρο πολλαπλών επιλογών όσον αναφορά τον πολιτισμό και την εκπαίδευση .
  • Φτιάχνει τα νέα γραφεία της ΔΕΥΑΤ χωρίς μελέτη, χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς επιβλέποντα, χωρίς επίσημη ανάθεση , χωρίς διαφάνεια δηλ. παράνομα. Με ποια απόφαση ;
Και βρίσκει  προθύμους τους ηρακλειδείς  του στέμματος ( της διοίκησης Λεβεντάκη ) να συνηγορήσουν  προς αυτήν την ύβριν δια την πόλη της Κυπαρισσίας .Πούλησαν και την κοινωνία τους και θα εξηγήσω γιατί .
Δεν είναι , που την ξέκαμε , τώρα θέλει να πάρει και τις υπηρεσίες της  .
 Και βγήκαν τα εξαπτέρυγα και είπαν ότι για ένα δήθεν «εκσυγχρονισμό»  του Δήμου μας  , πρέπει να αφήσουμε τους τοπικισμούς και τα άλλα απίθανα, δικαιολογίες φτηνές μιας ανταμοιβής που απολαμβάνουν  .
Ο ένας συμφώνησε δια της σιωπής και οι άλλοι ελάλησαν .
Και εγώ σας προκαλώ δημόσια , δηλ. την Κυπαρισσία την θέλουμε μόνο για το σκουπιδότοπο στο Αλιμάκι ;
Μπορεί ο  σχεδιασμός της Περιφέρειας  Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ  για την κεντρική διαχείριση να έφερε καθυστερήσεις , αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι  μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας .
Για αυτό λοιπόν λέω , ότι είναι ύβρις για την κοινωνία της Κυπαρισσίας .  
Είναι ύβρις η αποψίλωση της Κυπαρισσίας από τις υπηρεσίες της .
Άμα και όταν τεθεί θέμα , τότε πρέπει να γίνει συστηματικά  και όχι με την λογική του κλέφτη  και του εξυπνάκια .
Χώροι να μείνει η ΔΕΥΑΤ στην Κυπαρισσία υπάρχουν και μάλιστα εκεί,  που ήταν παλιά η οικονομική υπηρεσία  .  Όπως και χώροι  άλλοι υπάρχουν π.χ.  κτήριο του ΟΣΕ  που μπορούν να στεγάσουν και την τεχνική υπηρεσία .
Και όποιος θέλει να υποκλέψει τις υπηρεσίες  του Δήμου , έναντι όλων επαναλαμβάνω όλων των άλλων , οφείλει να πάρει και τα σκουπίδια του .
Έτσι απλά  , αλλά δίκαια .
Υ.Γ. Όσον αναφορά την ανακοίνωση του νεαρού προέδρου των Φιλιατρών εκπλήσσομαι με την άγνοιά του. Την μελέτη των 800.000 ευρώ την ζητούσαν επίμονα ο Σύλλογος Εράνη και οι φίλοι του υπουργού κ. Χαρίτση παρά τις επίμονες αντιρρήσεις  μου -μας για έργο που δεν υπήρχαν τέτοια χρήματα . Μου έλεγαν ότι είχαν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό και όταν ανέλαβε αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος την επικοινωνία και τις συνεννοήσεις τότε εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για το Στάδιο του Γηπέδου των 300.000 ευρώ .Υπάρχουν όλα τα έγγραφα και οι αποφάσεις .
Τώρα όσον αναφορά τα έργα στην ΔΕ Φιλιατρών ότι γίνεται ή πρόκειται να γίνει τα επόμενα χρόνια  είναι από ότι έχει κάνει η πρώην δημοτική αρχή , πλην των 87.000 ευρώ που είναι της σημερινής και αφορά δημοτική οδοποιία .
Για την δεξαμενή των Φιλιατρών έχει γίνει έργο , θα εννοεί φαίνεται για το βάψιμο , που έγινε με δωρεά χρωμάτων . Όσον αναφορά τα έργα στα Φιλιατρά κάτσε και γράφε
Στάδιο Φιλιατρών ,γήπεδο ταρτάν και φωτισμός , συνδέσεις δικτύων Φιλιατρών , Άγιας Ανδρέας , Δεκατεσσάρων , όλα τα σχολεία , η είσοδος των Φιλιατρών , οι δρόμοι που κάνει τώρα η Περιφέρεια σε συνεργασία με μας και κοροιδεύετε τον κόσμο ότι είναι δικά  σας  , ο φωτισμός στο Φιλιατρινό ποτάμι , Ο φωτισμός στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη και κοίταξε να τα ανάψεις γιατί έχουν μείνει δύο μήνες κλειστά , επέκταση νεκροταφείου , φίλτρα νερού στη γεώτρηση της Πλάτης , αποδυτήρια στο παλιό και νέο στάδιο ,  προτομή  Παναγιώτη Παπαχριστόπουλου , η συντήρηση του Λυκείου κ.α. πολλά .
(*) Ο εκφοβισμός (ή μπούλυινγκ, αγγλ. bullying) αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Παρά την εντύπωση ορισμένων ότι αποτελεί αποκλειστικά σχολικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Μπορεί να συναντηθεί σε οποιοδήποτε τύπο σχολείων και σχολικών εγκαταστάσεων, στον στρατό, σε αθλητικά σωματεία, στη φυλακή, αλλά και στην οικογένεια ή στο χώρο εργασίας (ανάλογα με το αν αφορά τον προϊστάμενο ή το αφεντικό, μιλάμε για ηθική παρενόχληση ή τοξικό ηγέτη). Είναι μια μορφή κακοποίησης ή εξαναγκασμού. Το θύμα του εκφοβισμού αναφέρεται και ως στόχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages