Εκστρατεία για τον τερματισμό της έξαρσης της ενδοοικογενειακής βίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκστρατεία για τον τερματισμό της έξαρσης της ενδοοικογενειακής βίας

Εκστρατεία για τον τερματισμό της έξαρσης της ενδοοικογενειακής βίας

Share This
Πρόσφατα ξεκίνησε μια εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο την αντιμετώπιση της έξαρσης της ενδοοικογενειακής βίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, συμμετέχει σε αυτήν την εκστρατεία με την εξής πρωτοβουλία : Όσες γυναίκες είναι θύματα βίας, μπορούν να απευθυνθούν στο φαρμακείο της περιοχής τους και να χρησιμοποιήσουν το διεθνή κωδικό «Μάσκα 19», κατά τη συνομιλία τους με το φαρμακοποιό, ο οποίος θα τις ενημερώσει και παραπέμψει στους αντίστοιχους φορείς.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, στέλεχος του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας (Φ.Σ.Μ. ), κ. Αργυρόπουλο, καταθέτοντας πρόταση για υλοποίηση της παραπάνω δράσης σε τοπικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίσκεψη στο φαρμακείο είναι ένας από τους βασικούς λόγους εξόδου από το σπίτι, εν μέσω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν αυτήν την περίοδο.
Η παραπάνω πρόταση έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο του Συλλόγου, τονίζοντας τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, δεδομένου ότι η πρόσβαση κάποιας/ου σε φαρμακείο, είναι εφικτή ακόμη και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας.
Τέλος, συμφωνήθηκε κι από τις δυο πλευρές, να πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο συνάντηση των φαρμακοποιών του νομού με τα στελέχη του Κέντρου, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις ως προς την αντιμετώπιση των περιπτώσεων αυτών.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.womensos.gr
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο:
Περρωτού & Μαντίκλου – Καλαμάτα (Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ-4μμ)
Τηλ.: 27210 99225 & 27210 99212 / Fax: 27210 99225 / E-mailksg@kalamata.gr
Facebook: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages