Η Αντιπολίτευση στο Δήμο Καλαμάτας ενεργοποιήθηκε - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Αντιπολίτευση στο Δήμο Καλαμάτας ενεργοποιήθηκε

Η Αντιπολίτευση στο Δήμο Καλαμάτας ενεργοποιήθηκε

Share This
Γράφει ο Παναγιώτης Χειλάς
Η διοίκηση του δήμου Καλαμάτας γυρίζει σελίδα. Μόλις χθες είδαμε την αποχώρηση της επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Τόπος Ζωής» κυρίας Κουζή για τους λόγους τους οποίους περιέγραψε με σαφήνεια και είναι λογικό να ακολουθήσουν αντίστοιχες ανακοινώσεις αποχώρησης και από τους υπόλοιπους επικεφαλής από τη «Διαπαραταξιακή Επιτροπή», αφενός για να αποφύγουν να ταυτιστούν με τις πολιτικές επιλογές και τα λάθη της δημοτικής αρχής, και αφετέρου, για να μην επωμιστούν τη συλλογική ευθύνη των ευρύτερων επιλογών του Δημάρχου.
Ο νυν Δήμαρχος όπως φαίνεται θα καλεστεί πλέον να εκπληρώσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες, με τα στελέχη των παρατάξεων Βασιλόπουλου, Κουκούτση και Αλειφέρη. Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι προσωπικές επιθέσεις, οι τεχνητές εντάσεις και οι αντεγκλήσεις, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, γιατί η δημιουργία εντάσεων, είναι αφενός, ο μόνος τρόπος να καλυφθούν οι εκτεταμένες και συνεχιζόμενες ανεπάρκειες, και αφετέρου, μόνο έτσι μπορεί να αποδιοργανωθεί ο λόγος επιχειρημάτων.
Το πολιτικό φάσμα που είναι πλέον ουσιαστικά σε θέση να παράξει πολιτικό αποτέλεσμα στο μέλλον, δεν κινείται στα πολιτικά άκρα όπως παλιότερα, αλλά στο χώρο του κέντρου και ήπια κεντροδεξιά, όπως ακριβώς και η εξέλιξη της παρούσας κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ποιος είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης, ο πλέον επιτυχημένος και χρήσιμος για την βελτίωση της καθημερινότητας του μέσου πολίτη, και από ποιον πολιτικό χώρο προέρχεται (Κέντρο). Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν, επίσης, να χαρτογραφούνται οι πολιτικές τάσεις στο Δήμο Καλαμάτας.
Ήδη στελέχη από υφιστάμενους συνδυασμούς, φίλα προσκείμενα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ξεκινήσει άτυπες συναντήσεις μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα σε φιλικά σπίτια για να διαμορφώσουν την επόμενη μέρα.
Ήδη στελέχη προηγούμενων δημοτικών αρχών, τα οποία στηρίζουν σθεναρά τις πολιτικές και ευρύτερες επιλογές της παρούσας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κινούνται μεθοδικά για να πλαισιώσουν το ρόλο τους στην επόμενη μέρα, και να δηλώσουν ρητά και αθόρυβα τον σαφή διαχωρισμό τους από τις πολιτικές επιλογές και την πορεία του συνασπισμού των παρατάξεων οι οποίες διοικούν αυτή τη στιγμή το δήμο Καλαμάτας. Η προεκλογική περίοδος στην αυτοδιοίκηση ξεκίνησε νωρίς.
 Ο  Χειλάς Θ. Παναγιώτης είναι Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages