Τι προβλέπει το σχέδιο του καλοκαιριού πρωτοκόλλου λειτουργίας για τα ξενοδοχεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τι προβλέπει το σχέδιο του καλοκαιριού πρωτοκόλλου λειτουργίας για τα ξενοδοχεία

Τι προβλέπει το σχέδιο του καλοκαιριού πρωτοκόλλου λειτουργίας για τα ξενοδοχεία

Share This
Στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πρόκειται να παραδοθεί το σχέδιο πρωτοκόλλου λειτουργίας των ξενοδοχείων, στην περίοδο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, το οποίο εκπονήθηκε από την HellasCert και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και παρουσιάζει το money-tourism.gr.
Το σχέδιο αυτό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,  μαζί με το αντίστοιχο πρωτόκολλο του τομέα των Μεταφορών που εκπονεί η HellasCert και θα είναι έτοιμο την Πέμπτη θα μελετηθούν από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ώστε σε  συνεργασία του ΕΟΔΥ να προκύψουν οι τελικές προδιαγραφές.
Τι έχει ληφθεί υπόψη
Το κείμενο αποτελεί την πρόταση  προς τις Ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παρουσίας και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών μέσω επιφανειών ή του αέρα.
Πρόκειται για δέσμη Οδηγιών, κατανεμημένες  ανά τομέα λειτουργικής δραστηριότητας. Διευκρινίζεται ρητά ότι οι παρούσες Οδηγίες περιορίζονται στο λειτουργικό περιβάλλον του ξενοδοχείου, ενώ οι υγειονομικοί κανόνες θα συμπληρωθούν από τις αντίστοιχες αρμόδιες αρχές και την επιστημονική κοινότητα.
Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες λειτουργίας και να παρακολουθούν τις ενημερώσεις και αναπροσαρμογές των καταλόγων, οδηγιών και σχετικών κατευθυντήριων γραμμών και συμβουλών για την υγεία από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και το Υπουργείο Υγείας, καθώς και από πρόσθετες Κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Υγείας.
Προκειμένου να παραχθεί η  πρόσφορη  δέσμη μέτρων λήφθηκαν υπόψιν τα παρακάτω:
  • Οι μέχρι σήμερα  εκδοθείσες οδηγίες και κατευθύνσεις για τουριστικά καταλύματα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τον Π.Ο.Υ., αλλά και άλλων εθνικών οργανώσεων στην Ευρώπη μέσω της παρουσίας του ΞΕΕ στην HOTREC.
  • Η ανάγκη καθορισμού σε πρώτη φάση  ενός πλαισίου αρχών, που θα ισχύουν οριζόντια για όλα τα ξενοδοχεία της χώρας ανεξαρτήτως μεγέθους, κατηγορίας αστέρων, χρόνου λειτουργίας.
  • Ο συγκερασμός του καθήκοντος διαφύλαξης της δημόσιας υγείας με το σεβασμό των αρχών της φιλοξενίας που οφείλουν να υπηρετούν τα ξενοδοχειακά καταλύματα
  • Η αρχή της αναλογικότητας και της εφικτότητας των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε να καταστεί δυνατή η εφαρμογή τους από τη μέση ξενοδοχειακή επιχείρηση, που είναι μικρού μεγέθους (42 δωμάτια κατά μέσο όρο σε σύνολο 9,900 ξενοδοχείων στην χώρα), οικογενειακής μορφής και απασχολεί κάτω από 10 εργαζόμενους.
Οι παρακάτω προτάσεις δομούνται σε γενικές αρχές λειτουργίας των ξενοδοχείων και σε γενικές  υποχρεώσεις  και συστάσεις για τα επιμέρους τμήματα/ εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων.
Τι περιλαμβάνει
Ως γενικό προληπτικό μέτρο καθ ‘όλη τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19, επιβάλλεται η βελτίωση των υπηρεσιών υγιεινής. Απαιτείται να καταρτιστεί και εφαρμοστεί πρόγραμμα για βελτιωμένο καθαρισμό και απολύμανση των χώρων και τη χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages