ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ 6 ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ 6 ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ 6 ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Share This
Με μια μαραθώνια διαδικασία η οποία διήρκησε μέχρι τις 03:10(!!!) σήμερα τα ξημερώματα, ξεκίνησε χθες στις 9 το πρωί με τη μετάβαση των κατηγορουμένων στα Δικαστήρια, η πρώτη φάση της απολογίας των 5, από τους συνολικά 11, επαγγελματίες που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τρίτη στην Καλαμάτα, με τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν κατά περίπτωση βαριές, σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο. 
 Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως οι 2 από τους 5 κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι 3 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και υψηλές εγγυήσεις μέχρι και τη διεξαγωγή της δίκης. Συγκεκριμένα, προφυλακίστηκε ο 45χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος είχε καταδικασθεί αμετάκλητα για την κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος το 2004 στην Καλαμάτα, καθώς και ο 33χρονος από την Αθήνα, που κατηγορείται για εκβίαση και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Η όλη διαδικασία είχε διάφορα στάδια και εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί πως η απολογία του 45 χρόνου που φέρεται – με βάση το διαβιβαστικό της Αστυνομίας να έχει ηγετικό ρόλο – κράτησε περισσότερες από 6 ώρες. 
 Στη διαδικασία εξετάστηκαν αρκετά σημεία με πολλές υποθέσεις από το παρελθόν να αναφύονται -μέχρι και η υπόθεση που είχε να κάνει με φωτιά που είχε προκληθεί σε κέντρο διασκέδασης στην Καλαμάτα – και ανάμεσα σε άλλα, να αναζητούνται και πτυχές της κατάστασης… του πόσο μπορεί να εμπίπτει η ροή χρήματος σε βαθμό που να φθάνει σε εκείνο των κατηγοριών που περιλαμβάνονται για «ξέπλυμα» στο μακρινό 2004. 
 Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες έτσι όπως αυτές αποδίδονται και μετά την μακρόσυρτη διαδικασία και τις απολογίες τους, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ένας 35χρονος, στον οποίο ζητήθηκε να καταβάλλει ως εγγύηση 20.000 ευρώ, ένας 43χρονος, που πρέπει να καταβάλλει 50.000 ευρώ εγγύηση, καθώς και ένας 34χρονος αλλοδαπός. Οι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν, είναι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους και επιπλέον, για τον 34χρονο αλλοδαπό, να μην επισκέπτεται τη Μεσσηνία. Σε ό,τι δε αφορά στον τελευταίο, καθοριστικής σημασίας ήταν η κατάθεση της συζύγου του, καθώς στη χθεσινή διαδικασία να τονισθεί πως πριν την απολογία των 5, κλήθηκαν να καταθέσουν, περί τους 4 μάρτυρες. Παράλληλα, ήδη αρκετές πτυχές και στο πεδίο των διαλόγων, παρουσιάζονται στον αθηναϊκό Τύπο σε πλήθος δημοσιευμάτων και με πρωτοσέλιδη αναφορά. Αξίζει να σημειωθεί πως από το πρωί σήμερα, απολογούνται οι υπόλοιποι 6 κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages