Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ μεταξύ Μεθώνης και Κρήτης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ μεταξύ Μεθώνης και Κρήτης

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ μεταξύ Μεθώνης και Κρήτης

Share This
Σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζει “πολύ ισχυρή”, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.
Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Για τον σεισμό μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, όπου και σημείωσε ότι “ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης”.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα ο σεισμός αυτός ήταν ευεργετικός γιατί “οι σεισμοί πρέπει να γίνονται και η Γη να παράγει συγκεκριμένη ενέργεια”.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Χουλιάρας εξήγησε πως “παράλληλα με το σεισμό επειδή ήταν μεγέθους άνω των 5,5 Ρίχτερ και ήταν υποθαλάσσιος εκδόθηκε αυτόματη προειδοποίηση για το ενδεχόμενο τσουνάμι, η οποία ακυρώθηκε μετά από 2 ώρες καθώς δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική παρατήρηση”.
Ο Γεράσιμος Χουλιάρας έκανε και ανάρτηση, στην οποία έγραψε:
“Καλημέρα σας, ο πρωινός “ευεργετικός” ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ριχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages