Τιμή προς πεσόντες και αγωνιστές στη Μάχη της Καλαμάτας το 1941 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τιμή προς πεσόντες και αγωνιστές στη Μάχη της Καλαμάτας το 1941

Τιμή προς πεσόντες και αγωνιστές στη Μάχη της Καλαμάτας το 1941

Share This
Σε κατάθεση στεφάνου προς τιμή των πεσόντων και των αγωνιστών στη Μάχη της Καλαμάτας το 1941, προέβη ο Δήμαρχος στο μνημείο των πεσόντων Συμμάχων (Βρετανών, Αυστραλών, Νεοζηλανδών και Ελλήνων) στο Πάρκο Σιδηροδρόμων (Κρήτης και Ψαρών). Φέτος συμπληρώνονται 79 χρόνια από το ιστορικό αυτό γεγονός, ωστόσο λόγω της πανδημίας του Covid-19 και σε συνέχεια επικοινωνίας του Δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, η καθιερωμένη τελετή μνήμης δεν πραγματοποιήθηκε.
Με αφορμή την 79η επέτειο της Μάχης της Καλαμάτας, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:
«Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές και τα θύματα της Μάχης της Καλαμάτας. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη τελετή, είμαστε ωστόσο σε επικοινωνία με την Αδελφότητα των Απομάχων, προκειμένου σ’ ένα χρόνο από τώρα να τιμήσουμε τους αγωνιστές της Μάχης όπως τους αρμόζει.
Πέρασαν 79 χρόνια από τις 28 Απριλίου 1941, τότε που 58.000 Έλληνες, Κύπριοι, Βρετανοί, Αυστραλοί, Εβραίοι, Σέρβοι, Νεοζηλανδοί στρατιώτες έδωσαν την τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα κατά των Γερμανών, σε μία προσπάθεια να διαφύγουν στην Κρήτη και την Αίγυπτο.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός του οποίου εμείς έχουμε χρέος να διατηρήσουμε άσβεστη τη μνήμη του.
Αιωνία τους η μνήμη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages