Drones, ελικόπτερα, αυτόφωρο και εισαγγελείς για το τριήμερο…του κορονοιού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Drones, ελικόπτερα, αυτόφωρο και εισαγγελείς για το τριήμερο…του κορονοιού

Drones, ελικόπτερα, αυτόφωρο και εισαγγελείς για το τριήμερο…του κορονοιού

Share This
Οι απίστευτες εικόνες τη Μεγάλη Παρασκευή με συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές έχουν θορυβήσει τους υπεύθυνους της μάχης κατά του κορονοϊου που δεν θέλουν να γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες.
Γι΄αυτό το λόγο έχουν αποφασιστεί αυξημένα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και τους παραβάτες περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα. Στη μάχη για το κυνήγι των παραβατών μπαίνουν περίπου 5.000 αστυνομικοί στην Αθήνα και συνολικά 25.000 σε όλη τη χώρα, όπως επίσης drones, ελικόπτερα, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς για το ενδεχόμενο αυτοφώρου. Παράλληλα 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν τις εκκλησίες, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα δούμε περιπολικά ακόμα και στις γειτονιές.  Θα υπάρχουν παντού μπλόκα προκειμένου να μην περνάει… κουνούπι χωρίς σοβαρό λόγο. Ακόμη και αστυνομικοί που για χρόνια ήταν σε γραφεία το επόμενο τριήμερο βγαίνουν στους δρόμους.
Οι πυλωτές, αυλές και οι ταράτσες την Κυριακή του Πάσχα θα είναι υπό το άγρυπνο μάτι της αστυνομίας για την αποφυγή συναθροίσεων. Τα μεγάλα τραπέζια με φίλους και συγγενείς απαγορεύονται δια ροπάλου καθώς παραμονεύουν εισαγγελείς…   Παραβίαση των μέτρων σε ιδιωτικό χώρο σημαίνει πρόστιμο 300 ευρώ.

Σαφείς εντολές!

Στους αστυνομικούς έχει δοθεί εντολή να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, ενώ οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί. ‘’Βεβαιώστε παραβάσεις, αφαιρέστε πινακίδες, διπλασιάστε τα μπλόκα’’ είναι μερικές από τις οδηγίες που έχουν πάρει οι αστυνομικές δυναμικές. Εξονυχιστικοί  θα είναι οι έλεγχοι σε όσους παρουσιάσουν βεβαιώσεις ότι μεταβαίνουν για τη βοήθεια ηλικιωμένων. Δεν αποκλείεται αστυνομικές δυνάμεις να τον συνοδεύσουν στον ηλικιωμένο προκειμένου να αποδειχθεί ότι λέει αλήθεια.
Στις αστυνομικές δυνάμεις δόθηκε εντολή τσεκάρουν τους περιφερειακούς δρόμους και παραδρόμους, καθώς δεν αρκούν τα διπλά μπλόκα στην Αθήνα. Για δημόσια συνάθροιση το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ το άτομο.
Ουσιαστικά θα στηθεί ένα τεράστιο δίχτυ πάνω από την Αθήνα και τις περιοχές που υπάρχουν εξοχικά, ενώ θα λειτουργούν και τα αυτόφωρα, όπως και εισαγγελείς βάρδιας στους οποίους θα απευθύνονται οι αστυνομικοί όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη περίπτωση.

Ξεκάθαρος κι ο Χαρδαλιάς

Όπως μάλιστα τόνισε την Μεγάλη Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς περιμένουν σκληρά μέτρα για τους απείθαρχους για να μην πάρουν τους άλλους στον λαιμό τους.
Σκληρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με διπλασιασμό προστίμων αλλά και σαρωτικούς ελέγχους για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα.
Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ο κ.Χαρδαλιάς είπε όμως ακόμα ότι οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει.
«Για να προασπίσουμε την προσπάθεια είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα»:
Το πρώτο είναι ότι από το Μεγάλο Σάββατο 18/04 στις 21.00 και ως τη Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα – δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη – επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.
Με πληροφορίες από: Star, Open, ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages