Η επόμενη μέρα για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η επόμενη μέρα για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου  Μεσσήνης

Η επόμενη μέρα για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου Μεσσήνης

Share This

Γράφει ο Γιάννης Λάσκαρης

Σήμερα και με το πέρας της πανδημίας  ένας Δήμος όπως αυτός της Μεσσήνης πρέπει να εστιάσει στην  καινοτομία προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για τους αγρότες μας  και δυο σημαντικές λύσεις είναι η δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων και η προώθηση συστημάτων ευφυούς γεωργίας.
Η δημιουργία δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων  θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από την οικονομική ενίσχυση που θα αποφέρει ενώ συνάμα  θα συμβάλλει στην διατήρηση θέσεων εργασίας. Η λειτουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στη Μεσσήνη, θα επιτύχει την μείωση της ψαλίδας της τιμής προϊόντων μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή ενώ παράλληλα θα δοθεί κίνητρο για την ενασχόληση νέων με την γεωργία. Οι περισσότερες αγροτικές μονάδες οργανώνονται σε οικογενειακή βάση. Στο δημοπρατήριο της Μεσσήνης τα προϊόντα θα προωθούνται με σημείο εκκίνησης την υψηλότερη τιμή. Η δημοπράτηση είναι μια διαδικασία αγοράς και πώλησης προϊόντων όπου όσοι συμμετέχουν προσφέρουν χρηματικό ποσό για να αποκτήσουν το προϊόν. Το προϊόν κατοχυρώνεται σε αυτόν που έχει προβεί στην καλύτερη προσφορά ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα της εξ’αποστάσεως συμμετοχής μέσα από το διαδίκτυο.
Η ευφυής γεωργία που αποτελεί καινοτομία στον χώρο της γεωργίας γιατί είναι σε θέση να περιορίσει το κόστος παραγωγής και μπορεί να αντιμετωπίσει  έγκαιρα και έγκυρα προσβολή από έντομα και ασθένειες ώστε να προκύψει ένα ποιοτικό προϊόν, αποτελεί μια σημαντική λύση που πρέπει να  αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε με την  εγκατάσταση τηλεμετρικών σταθμών μέσα από συνεργασίες με κατάλληλους φορείς και οργανισμούς (Οι τηλεμετρικοί σταθμοί συλλέγουν περιβαλλοντικά δεδομένα και πληροφορίες για τα φυτά).
Τέλος οφείλουμε να μεριμνήσουμε μέσα από την συνεργασία με επιστήμονες για την σωστή ενημέρωση των αγροτών διοργανώνοντας ημερίδες ανά περιφερειακή ενότητα για ενημέρωση ζητημάτων  που απασχολούν τους καλλιεργητές  και αφορούν την ορθή  διαχείρισης  των φυτοφαρμάκων αλλά και της κατανάλωσης νερού κ.λ.π.”

Ο Γιάννης Λάσκαρης είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages