Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Share This
Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί ίσως την πιο δύσκολη απόφαση για την κυβέρνηση η οποία έχει αρχίσει να καταστρώνει το επιχειρησιακό σχέδιο βάσει του οποίου θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.
Την Παρασκευή επρόκειτο να παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η εισήγηση της επιτροπής υγείας για την σταδιακή άρση των μέτρων μεταξύ των οποίων και αυτών για τα σχολεία τα οποία παραμένουν κλειστά από τις 11 Μαρτίου έως τις 11 Μαΐου.
Εν συνεχεία, το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες και θα βάλει τις τελευταίες πινελιές, ώστε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τους όρους μετάβασης στην επόμενη μέρα.
Κεραμέως: Αναμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τα σχολεία
«Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές», σημείωσε σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής η κ. Κεραμέως.
«Δεν είναι η πρόσθεση μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο», τόνισε η κ. Κεραμέως αφήνοντας, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του σχολικού έτους. Αναφορικά με το άνοιγμα άλλων βαθμίδων η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί αλλά αυτό να γίνει σταδιακά και κατά προτεραιότητα.
Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων
Το ζήτημα των σχολείων πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς και μεταξύ της επιτροπής των λοιμωξιολόγων  και στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκφράστηκαν απόψεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ενδεικτικό είναι ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, ενώ συνάδελφοί του υποστήριξαν ότι τα σχολεία, ειδικά νηπιαγωγεία και δημοτικά πρέπει να παραμείνουν κλειστά.
Την τελική απόφαση πάντως θα  πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αφού λάβει τις εισηγήσεις των ειδικών ωστόσο δεδομένη κρίνεται η επανέναρξη των μαθημάτων της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου, ώστε στα τέλη Ιουνίου να διεξαχθούν οι Πανελλήνιες.
Αν τελικά αποφασιστεί το άνοιγμα και των υπόλοιπων σχολικών μονάδων, αυτό θα γίνει σταδιακά από τις 25 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου και με μια μικρή παράταση του σχολικού έτους. Αυτό αφορά κυρίως τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια, καθώς μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ανοίξουν τα δημοτικά. Για τον Σεπτέμβριο προσδιορίζεται το άνοιγμα των πανεπιστημιακών αμφιθεάτρων.
Την πιθανότητα πάντως να ανοίξουν τα σχολεία σε διαφορετικές φάσεις επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Στο μέτρο που θα κυλήσουν τα πράγματα όπως φαίνεται σήμερα να κυλούν, δηλαδή να έχουμε μια διαρκώς πτωτική πορεία των κρουσμάτων, των θυμάτων και των διασωληνωμένων, «θα ανοίξουν τα σχολεία, πιθανότατα σε διαφορετικές φάσεις (Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά) αλλά πάντως θα ανοίξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages