ΟΔΗΓΙΕΣ δημόσιας υγείας σε πληθυσμούς ρομά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΔΗΓΙΕΣ  δημόσιας υγείας σε πληθυσμούς ρομά

ΟΔΗΓΙΕΣ δημόσιας υγείας σε πληθυσμούς ρομά

Share This
Οδηγίες σχετικά με την λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας σε πληθυσμούς ρομά απέστειλε, με σχετικό έγγραφό της προς τις Διευθύνσεις Υγείας των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο πιο πάνω έγγραφο, “ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης της νόσου, κρίνεται απαραίτητο για λόγους πρόληψης, προστασίας και διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας να λαμβάνονται επίσης και όλα τα απαραίτητα μέτρα τήρησης κανόνων υγιεινής στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες των Ρομά.
Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας (έδρας) να εφαρμόσουν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα (διανομή ενημερωτικού υλικού, ομιλίες με διαμεσολαβητές κ.α. ) για την ενημέρωση και ανάσχεση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού σε καταυλισμούς που διαβιούν πληθυσμοί Ρομά.
Επιπλέον, κατόπιν αξιολόγησής του επιπέδου διαβίωσης και υγιεινής των πληθυσμών και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους (εφαρμογή απολύμανσης, καταπολέμηση κουνουπιών, αποκομιδή απορριμμάτων, διανομή αντισηπτικών κτλ)”.
Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, επίσης, έχει αποστείλει και σχετικό ενημερωτικό υλικό προς τις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages